Home / News / HABER / Camileri kapattılar, Anıtkabir’den vazgeçmediler

Camileri kapattılar, Anıtkabir’den vazgeçmediler

Dünya çapında etkinlikler, organizasyonlar ertelenip, hatta ibadethaneler bile devlet eliyle kapatılırken, Anıtkabir’deki ayin iptal edilmedi. Devlet erkanı başta olmak üzere sosyal mesafe nutukları çeken siyasiler toplu halde anma töreni düzenledi.

23 Nisan “Ulusal Egemenlik” ve Çocuk Bayramı ve TBMM’nin 100. açılış yılını hevesle kutlamak isteyen siyasileri korona salgını bile durduramadı. Camilerde toplu ibadeti yasaklayıp, sosyal mesafe nutukları çeken devlet erkanı toplu halde atalarını anmaktan vazgeçmedi.

Vatandaşa sokakta yanyana gezidiği için ceza kesilirken, siyasiler toplu halde Anıtkabir ziyaretinde bulundular.

Tören, TBMM Başkanı Mustafa Şentop liderliğinde gerçekleşti. Ziyarette M.Kemal’in mozolesine çelenk konuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve adet olduğu üzere Anıtkabir defterine notlar yazıldı. Törene başta MHP ve CHP Genel Başkanları ile siyasi parti, STK temsilcileri ve bazı askeri-sivil üst düzey bürokratlar da katıldı.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop 23 Nisan Mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Gazi meclisimizin ilk Reisi, Milli Mücadelenin Başkomutanı, Cumhuriyetin banisi, Büyük Gazi, Milletin zillete ve yok oluşa, vatanın ilhak ve istilaya mahkum edilmek istendiği tarihi bir dönemde, ‘Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır’ kararıyla, ‘Ya istiklal ya ölüm’ şiarıyla yola çıkan ve mukaddes Milli Mücadelemizi yöneten Gazi Meclisimizin 100’üncü açılış yıldönümünü anmak milletimizin bir bütün olarak bir heyecan vesilesi saydığı Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlamak amacıyla huzurunuzda toplanmış bulunuyoruz.

Bugün bütün Türkiye ve gönlü ay-yıldız ile çarpan dünyanın her yerindeki kardeşlerimiz, dostlarımız bu bayramı ve yıldönümünü coşkuyla kutlamaktadır.

Fedakarlıkla yürütülen mücadeleler neticesinde bugün Türkiye, dünyanın saygın ülkelerinden birisidir ve milletimiz her alanda insanlığın aziz ve mümtaz bir mensubudur.

Bütün şehitlerimizle beraber emin olunuz ki, Türkiye ve Türkiye Büyük Millet Meclisi, Milli Mücadele’nin manasına bağlı Kuvva-yı Milliye ruhunu müdrik ve ‘Ya istiklal ya ölüm’ şiarıyla mücehhez vatan evlatlarının ve memleket sevdalılarının emin ellerindedir. Ruhunuz şad olsun.”

İki Ayrı Meclis

23 Nisan 1920’de açılan ilk Meclis, Hilafete olan sadakatını beyan eden bir meclis iken daha sonra 1923’te faaliyete geçen ikinci meclis İslam’a, mukaddesata savaş açan bir kimlikle ortaya çıkmıştı. O tarihten sonra bir oldu bittiyle Müslümanların kalkanı Halifelik ve İslam nizamı ortadan kaldırılmıştı. Egemenliği millete veren meclis ile egemenlik kayıtsız şartsız Allah’ındır diyen meclis aslında iki farklı meclistir. Suikastler ve baskı ile milletin temsilcileri susturulmuştur. 1920’de kurulan meclis ile milletin gözünü boyamak için İslam’a sahip çıkılırken daha sonra yetkiler bir elde toplanarak milletin mukaddesatına iman ettiği din-i İslam’a savaş açıldı. Avrupa’dan ithal edilen Batılı kanunlarla yeni bir yönetim oluşturulurak adına milli devrim adı verilmişti.

Köklü Değişim Medya

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir