Home / News / HABER / Dünya Bankası’ndan Türkiye’ye 100 milyon dolar kredi

Dünya Bankası’ndan Türkiye’ye 100 milyon dolar kredi

Dünya Bankası, koronavirüs salgını nedeniyle Türkiye’ye 100 milyon dolarlık bir krediyi onayladı.

Dünya Bankası’nın resmi sitesinde yer alan bilgilere göre kredi, Türkiye’nin yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı aldığı önlemleri desteklemek için hazırlandı. Onaylanan ‘Acil Covid-19 Sağlık Projesi’, Dünya Bankası’nın 2 Nisan 2020 tarihinde açıkladığı 14 milyar dolar tutarındaki küresel ‘Hızlandırılmış Fonu’nun küçük bir parçasını oluşturuyor.

Kredi iki farklı bileşenden oluşuyor

Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı tarafından uygulamalarda kullanılacak olan 100 milyon dolarlık kredi, koronavirüsün yayılma hızını kesmek ve sağlık sisteminin vakaları tespit ve tedavi etme kapasitesini güçlendirmek için hükümeti desteklemeye yönelik iki bileşenden oluşuyor.

Birinci bileşen olan 98 milyon dolarlık kredi dilimi ‘Acil Covid-19 Müdahalesi’ için kullanılacak. Burada Covid-19 salgınından etkilenen vakaların teşhisi ve tedavisi için sağlık sisteminin acil olarak ihtiyaç duyduğu tıbbi cihaz, malzeme ve eğitim hizmetlerinin sağlanması amacıyla, test ve takip sistemlerinin güçlendirilmesi ve ön safta sunulan hizmetler için ihtiyaç duyulan cihazların temini; yoğun bakımdaki Covid-19 hastalarının tanısı ve tedavisi için ihtiyaç duyulan tıbbi cihazların ve malzemelerin finansmanı yoluyla hastalık yönetiminin ve tedavisinin desteklenmesi gibi amaçlar hedefleniyor.

İkinci bileşen olan 2 milyon dolarlık ‘Proje Yönetimi, İzleme ve Değerlendirme’ dilimi projenin uygulanması ve kaydedilen ilerlemenin izlenmesi ve değerlendirilmesi için ihtiyaç duyulacak insan kaynakları ile idari kaynaklarını destekleyecek.

20 milyon kişi faydalanacak

Dünya Bankası Türkiye Direktörü Auguste Tano Kouame, “Bu fonla finanse edilecek olan projelerin ve uygulamaların çok sayıda insan hayatını kurtaracağını umuyoruz.” dedi.

Proje sorumlusu Ahmet Levent Yener de yaklaşık 20 milyon insanın bu desteklenen projelerden faydalanacağını dile getirdi.

Türkiye krediyi 10,5 yılda geri ödeyecek.

Ajanslar

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir