Home / News / YAZARLAR / Mehmet Yıldız / Dünyaya hükmeden corona mı? Yoksa coronanın sahibi Allah’mıdır?
dunyayi-hukmeden-corona-mi

Dünyaya hükmeden corona mı? Yoksa coronanın sahibi Allah’mıdır?

Müslümanların yapamadığını corona yaptı, kapitalizm sermayesini tüketti, bitirdi. Kapitalist ideolojisini savunanların çaresiz kaldıklarını gösterdi ne kadar kötü ve batıl olduğunu insan ürünü olduğunu ortaya koydu. Bütün dünyayı evlerine kapattı, milyarlarca insan karantinaya girdi.

Şimdi derin derin düşünmeye başladılar ya uzun sürerse ne yapacaklar. Sen neymişsin be corana ne zengin dedin ne fakir herkesi esir aldın. Hani ilahlık taslayıp kanunlar yapanlar neden coronayı önleyecek kanun çıkarmadınız. Sizler sorumlusunuz, madem ilahlık taslıyorsunuz koruyun kullarınızı ama maalesef gördük ki sizde acizsiniz corona’nın sahibine sözünüz geçmedi yine yaratanın kullarından dualar istediniz. Firavun gibi nasılda dediniz Musa’nın rabbine inanıyorum diye. Müslümanlardan dua istiyorsunuz işte Çin, Rusya, Avrupa ezanların yasak olduğu küffar ülkeleri nasılda çaresiz kaldılar ki Musa’nın rabbine sığınmaya başladılar.

Allah c.c. şöyle buyurmaktadır. “İnsanın başına bir sıkıntı geldi mi rabbine yönelip O’na yalvarır; sonra rabbi ona katından bir nimet verince, daha önce yalvardığını unutarak yolundan saptırmak için Allah’a eşler koşmaya kalkar. De ki ona: “İnkârcı tutumunla biraz eğlenedur bakalım! Gerçek şu ki sen ateşi boylayacaklardan birisin”! (Zümer 8)

Geçmişte sizlerin duası ve selalarla mücadele edenlerin, karaya çıkınca demokrasinin zaferi dediklerini hatırlayın. Hani Musa’nın İlahına dua edenler, ebucehilin sistemiyle başarı kazanmışlardı. Demokrasinin zaferi demişlerdi unuttunuz mu? Elbette sistemin sahipleri Musa’nın rabbine inandık deyip te inanmayanlar bu corona olayını fırsata çevirmeye çalışacaklardır.

İşte hemen coronadan etkilenenler yaşlılar diyerek yaşlı insanları gözden çıkaradırlar. Kapitalist ideolojinin beşiği diye geçinip sosyal devlet olduğunu söyleyen devletlerin planında olan yaşlanmış nüfusu gençliğe çevirme planlarına corona yetişmiş oldu. Bu güne kadar seslendirmeye çalıştıkları yaşlı nüfus sermaye sahiplerine kardan çok zarar verdiklerinden dolayıdır ki yaşlı nüfus coronadan etkilenenler dendi.

 Gerçekte öyle değildir çünkü ölümün sebebi corona değildir. Ölümün sebebi ise eceldir. Ama bunlar ne diyor coronadan ölenlerin çoğu yaşlılardır diyorlar. Yıllar önce yazılan bir senaryoya göre Almanya’da milyonlarca insan ölebilir denmektedir. Bunun yüzde ellisi yaşlılar deniyor. Kim bunları belirleyenler. Neden coronaya yakalananlar arasında gençler var çocuklar var her yastan insanlar varken yaşlılar dendi? İşte sermaye sahipleri bu olayları kendi lehine fırsata çevirmektedir. Bunu İspanya’da bir doktor itiraf ediyor. Makineyi yaşlıdan çıkardım genç birine taktım diyor. O yaşlı değdiği kişinin kaç yaşında olması lazım? 20 ye göre 40 yaşında olan yaşlıdır. Şimdi kim yaşlı? Kim veriyor o kararı, yaşlının öleceğine karar veren kim? Doktor mu? Yaratan mı?

Ama iş öyle değildir. Sermaye sahipleri bu olayları fırsata çevirmeye çalışıyorlar. İşte dünyada emeklilik yaşını neden yüksek rakamlara çekiyorlar, emekli olan fazla masraflı olmasın diye, mezarda emeklilik vermenin peşindedir. Kısacası uyuyan aslan ile uyanık kurt misali, fırsat bu fırsattır. İşte bu krizden sonra yine vurgunu vurma peşindeler. Bununla beraber bazı devletlerin ekonomisi çökecek, belki de bazı devletler yok olacak. Çünkü bu krizin devam etme olasılığı var, çok uzun surede bilir, onun için her devletin ekonomisi bunu kaldıramaz.

 Örneğin dünya yalnız Avrupa ve Amerika’dan ibaret gibi basında hep buralardan bahsediliyor. Hiç Afrika’dan bahseden var mı? Yok, işte belki Afrika’da vaka daha kötüdür. Öyle olursa Afrika’da devletler kalmaz ve sömürgecilerin ekmeğine yağ sürmüş olur corona. Başta ilaç sektörü, gıda sektörü ve diğerleri vurgunu vuracaklar yine halklar perişan yine halklar sömürülmeye devam edeceklerdir.

Evet, her şeyden önde gelen kapitalist sistemin bekasıdır. Bütün ülkeler sistemin bekasından korkarken bütün bütçeleri sistemin bekası için ortaya maddi külfetler çıkarırken sistemi kurtarma peşindeler.

Çünkü bu sistemin alternatif olarak gördükleri ve hiç gizlemeden açıkça söyledikleri İslam’dır. Bu hususları ise açıkça söylemektedirler ya İslam’ın sahipleri yani Müslümanlar neredeler.

Müslümanlar uzaydan gelemediler bu dünyada yaşayanların bir çoğuda zaten bulundukları sistemi savunmaktadırlar çünkü kendi akidelerini bilmiyorlar. Küfrün ateşine odun taşımaktadırlar. Gerçekten bilselerdi Allah (cc) birçok mucizelerle küfrün sisteminin ne kadar zayıf olduğunu göstermiştir.İşte günümüzde corona olayı küfrün ve insanların ne kadar aciz olduklarını ortaya çıkarırken yine şeytanın kulları sistemin sahipleri corona krizini fırsata çevirmeye çalışacaklardır.

Oysaki neden Müslümanlar bu fırsatı kendi lehlerine çevirmiyorlar? iste Allah (cc) bizlere bu corona virüsü ile bir şeyleri hatırlatıyor. Nice kavimleri virüslerle yok ettiğini bizlere haber verirken neden biz hala anlamıyoruz da küfrün ateşine odun taşıyoruz. Yoksa virüsten korunmayalım demiyorum, elbette ki Allah’ın kaderinden Allah’ın kaderine kaçmak ta gerekiyor, tedbirli olmak gerekir.

Müslümanların hem dünyası hem de ahireti garantilidir. İşte müminlerin annesi Hz. Ayşe annemizin rivayet ettiği bir hadisi şerifte Allah Resulüne taun hakkında sordum Allah Resulü de şöyle dedi: “Allah’ın dilediğine isabet ettirdiği bir azap müminler için rahmettir. Kim, taun zamanında sabrederek bekleyerek başına Allah’ın yazdığından başkası isabet etmeyeceğinin bilincinde olarak (inanarak)  evinde oturursa ona şehit sevabı vardır.” Buhari 3474.

Maalesef Küfür sahipleri bile Musa’nın Rabbinden yardım isterken, Neden biz kendi akidemizi bilmiyoruz. Neden biz kendi akidemize güvenmiyoruz. Yoksa biz inandık dedikte inanmadık mı? Haşa inandık ise neden bu bize bahsedilen fırsatları değerlendirmiyoruz. O zaman kendimize bir çeki düzen verelim biz ne yaptık ki Kâbe ve camiler yüzümüze kapandı, aileler dağıldı, kendi çocuklarımızı ailemizi göremez olduk, evlerimizin içinde aramızda mesafeler kondu. Corona bahane işler şahane birilerine göre. Bizim kendimizi sorgulamamız gerekir ne yaptık ki Allah(cc) bizleri ve bütün dünyayı cezalandırmaktadır.

Yoksa Allah(cc) kullarına zulüm etmez ki biz hatalar yapıyoruz. Geçmiş kavimlerde olan bütün gayri meşru işler bizlerde mevcut her türlü isyan mevcutken başımıza gelenlerden başkalarını sorumlu tutmak ne kadarda abes değil mi? Gerçekten bizler samimi olsaydık işte bugün kâfirler bile tıpta çaresiz kaldılar siz Müslümanlardan dua bekliyor neden biz bunları fırsata çevirmiyoruz.

 Bizim akidemiz hüküm Allah’ın derken biz birilerine veriyoruz neden biz kendi sistemimiz olan 2.Rasidi Hilafetin kurulması için çalışmıyoruz. Özelde Müslümanların genelde bütün insanlığın kurtuluşu ondadır. Şimdi gerçek şu ki dünyanın hâkimleri coronadan değil gerçeğini bilmedikleri Hilafetten korkuyorlar. Çünkü hilafet devleti bütün virüslerin panzehridir. Küfür sahipleri kapitalizmin bittiğini görüyorlar, eriyip yok oluyor iste bütün suni virüslerle insanları korkutarak sistemin bekası için basta kendi yandaşlarını sonrada Müslümanları korkutarak bu sinsi oyunlarla, hilelerle aldatıyorlar.

Ey Müslümanlar sizler iman ettiğiniz akidenize güvenin ve oyunlara gelmeyin. Başınızdaki batı oyuncakları olan aktörler sizi kandırıyorlar. Kapitalist sistemin bekası için onlarda çalışıyorlar. Allah (cc) bizleri birçok kavimleri uyardığı gibi bizi de uyarmaktadır. Bunlar birer imtihandır. Akletmezmisiniz?

Ayrıca...

Kimlik

Allahü Teâlâ’ya hamd eder, O’ndan yardım dileriz. Nefislerimizin şerrinden ve amellerimizin kötülüklerinden Allâh’a sığınırız. Allah …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir