Home / News / HABER / DÜNYA / “İşsizlik Konusunda Kötü Rakamlar Göreceksiniz”

“İşsizlik Konusunda Kötü Rakamlar Göreceksiniz”

Beyaz Saray ekonomik danışmanı Kevin Hassett ülkede işsizlik oranının Nisan ayında yüzde 16 ya da daha fazla olacağını kaydetti.

Hassett, güveni yeniden yaratmanın gerçekten zorlu politikalar gerektireceğini belirtti.

Beyaz Saray ekonomi danışmanı önümüzdeki birkaç ayın çok kötü görüneceğini düşündüğünü de vurguladı.

Hassett, muhabirlere açıklamalarda bulunurken “daha önce görülmemiş oranda kötü rakamlar göreceksiniz” ifadesini kullandı.

Partilerüstü Kongre Bütçe Ofisi işler istendiği gibi gitse bile gelecek yıl için işsizlik oranının yüzde 10 olmasını tahmin ediyor.

Maliye Bakanı Steven Mnuchin Mayıs ya da Haziran ayında normale dönüşün başlaması durumunda ekonominin üçüncü çeyrekte toparlanacağını kaydetti.

Fox News’a konuşan Mnuchin, ekonomiye eşi görülmemiş oranda mali kaynak aktardıklarını belirtti ve bunun önemli bir etkisi olacağına inandığını söyledi.

Amerika’da Corona salgını nedeniyle son 1 ay içinde yaklaşık 30 milyon kişi işsizlik başvurusunda bulundu.

Son olarak Perşembe günü 4.4 milyon kişi bir hafta içinde işsizlik başvurusunda bulunmuştu.

Kongre hafta içinde küçük işletmelere yönelik yaklaşık 500 milyar dolarlık paketi kabul etmiş Başkan Donald Trump da Kongre’nin kabul ettiği paketi imzalamıştı.

Bu bütçe içinde 75 milyar dola hastenelere ve 25 milyar dolar da Corona testleri için ayrıldı.

Söz konusu paket Corona ile mücadele çerçevesinde kabul edilen 4. ekonomik paket.

Geçen ay 2.2 trilyon dolarlık rekor paket kabul edilmiş ancak küçük işletmeler için ayrılan yaklaşık 400 milyar dolar kısa süre içinde tükenmişti.

Şimdi gözler 5. pakette. Demokratlar özellikle eyaletler ve yerel yönetimler için bu paketin çıkmasını istiyor. Bu paketin de 500 milyar dolar olması bekleniyor. Ancak Senato Çoğunluk Lideri Cumhuriyetçi Mitch McConnell Kongre toplanmadan 5. paket için görüşmeler yapılmayacağını kaydediyor.

Ajanslar

Ayrıca...

Kar: Ruhani değil siyasi halifelik

Yıllardır halifeliği savunan Hizbu’t Tahrir’in Türkiye Medya Sorumlusu Mahmut Kar, Hilafetin ruhani değil siyasi olarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir