Home / News / HABER / DÜNYA / New York’ta cenaze evlerinde yer kalmadı, ölüler kamyonlara koyuldu

New York’ta cenaze evlerinde yer kalmadı, ölüler kamyonlara koyuldu

ABD’nin New York şehrinde bir cenaze evinin kamyonlara koyduğu 50 ceset kokunca mahalleli polisi çağırdı.

ABD’nin New York şehrindeki Brooklyn semtinde bulunan The Andrew T. Cleckley Cenaze Evi, koronavirüsten ölenler sebebi ile aşırı doluluk yaşadığı için cesetleri kiraladığı dört kamyona koydu. Soğutma sistemi olmayan kamyondaki 50 cesedin kokusundan rahatsız olan çevre sakinleri 911’i arayarak yetkililerden yardım istedi.

Olay yerine gelen polisler cenaze evi tarafından kiralanan kamyonlarda soğutma sistemi olmadığını tespit etti. Cenaze evine daha büyük ve soğutma sistemi olan kamyonlar kiralaması uyarısı yapıldı.

Yetkililer, kokusu mahalleyi saran cesetleri gerekli sistemi bulunan kamyonlara nakletti. The Andrew T. Cleckley Cenaze Evi konu ile ilgili açıklama yapmadı. New York polisi konuyla ilgili soruşturmanın devam ettiğini söyledi.

Dünya genelinde koronavirüs vaka sayısı 3 milyon 221 bini, can kaybı ise 228 bini geçti. Amerika Birleşik Devletleri, 1 milyondan fazla vaka ile Covid-19’un en çok tespit edildiği ülke konumunda. New York şehri ise ABD’de koronavirüsün en çok görüldüğü yer oldu.

New York’ta şu ana kadar 12 binden fazla insan Covid-19’dan hayatını kaybetti. Beklenmedik hızla artan ölümler karşısında mart ayından beri New York şehrinde cenaze evleri aşırı doluluk sorunu yaşıyor.

Ajanslar

Ayrıca...

Kar: Ruhani değil siyasi halifelik

Yıllardır halifeliği savunan Hizbu’t Tahrir’in Türkiye Medya Sorumlusu Mahmut Kar, Hilafetin ruhani değil siyasi olarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir