Home / News / HABER / DÜNYA / Trump “başkanlık döneminin en zor kararına” hazırlanıyor

Trump “başkanlık döneminin en zor kararına” hazırlanıyor

ABD Başkanı Trump, ekonominin yeniden açılıp açılmaması konusunda kendi deyişiyle “başkanlık döneminin en zor kararına” hazırlanıyor.

ABD Başkanı Donald Trump, “başkanlık döneminin en zor kararı” dediği ABD’lileri ekonomiyi olumsuz etkileyen sosyal mesafe önlemini gevşetme çağrısı öncesinde iş dünyası liderleri, sağlık profesyonelleri ve valileri dinleyeceğini söyledi.

Beyaz Saray’da Cuma günü gerçekleştirilen basın toplantısında “Tartışmasız olarak vermek zorunda olduğum en zor karar.” diyen Trump, ekonominin yeniden açılması konusunda Salı günü “Çok çok iyi doktorlardan ve iş insanlarından” oluşan bir danışman konseyi açıklayacağını söyledi. 

Üst düzey sağlık yetkilileri sosyal mesafe önlemlerinin bu ayın sonunda büyük ölçüde gevşetme beklentisinin düşük olduğunu dile getirmişti. Koronavirüs enfeksiyonları ve ölümler bazı ABD şehirlerinde yataylaşıyor olabilir, ancak diğerleriyse salgın sürecinin henüz başında.

ABD Başkanı daha az etkilenen bölgelerde ekonomiyi olumsuz etkileyen sosyal mesafe tedbirlerinin azaltılması konusunda aceleci davranıyor. Veriler, sosyal mesafe çabalarının salgın üzerinde etkili olduğunu işaret ediyor. Bazı modellere göre can kayıplarını yarıya indiriyor.

Konunun ağırlık kazanmasıyla birlikte dikkatler ekonominin yeniden açılması planlaması yapacak Beyaz Saray’a döndü. Ancak üst düzey yetkililer Trump’ın deyişiyle “tünelin sonunda ışığın” göründüğünden daha uzak olabileceği konusunda sık sık uyarıda bulunuyor.

ABD Kamu Sağlığı Dairesi Başkanı Jerome Adams, Cuma günkü açıklamasında, salgının görece daha düşük olduğu bazı bölgelerde ekonominin ay sonunda yeniden açılabileceğini, ancak bu durumun ülkenin çoğu kısmı için geçerli olmadığı uyarısında bulundu.

Ajanslar

Ayrıca...

Kar: Ruhani değil siyasi halifelik

Yıllardır halifeliği savunan Hizbu’t Tahrir’in Türkiye Medya Sorumlusu Mahmut Kar, Hilafetin ruhani değil siyasi olarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir