Home / News / HABER / DÜNYA / Doğu Akdeniz Gaz Forumu’na Türkiye ve KKTC davet edilmedi

Doğu Akdeniz Gaz Forumu’na Türkiye ve KKTC davet edilmedi

Foruma Mısır, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Ürdün, Yunanistan, İtalya, İsrail’in yanı sıra Filistin’in Enerji Bakanı da katıldı

Mısır’ın başkenti Kahire’de yapılan ve Akdeniz’e kıyısı olan 7 ülkenin katıldığı “Doğu Akdeniz Gaz Forumu” toplantısında Mısır, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Ürdün, Yunanistan, İtalya, İsrail’in yanı sıra Filistin’in Enerji Bakanı da yer aldı. Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ise davet edilmedi.

Konu ile ilgili olarak Sözcü’den Emin Özgönül’e konuşan CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, “Bölgedeki enerji pastasını paylaşmak üzere kurulan EAST MED (Doğu Akdeniz Doğal Gaz Projesi) oluşumunda biz yokuz ama Kudüs ve Gazze konusunda, İsrail ile diplomatik ilişkileri kesme pahasına sahiplenip destek verdiğimiz Filistin bile İsrail ile birlikte var” dedi.

Yanlış ve öngörüsüz dış politika ile bölgede yalnızlaştığımızı belirten Toprak, “Ülkemizin bölgedeki 3 trilyon dolarlık doğalgaz rezervi üzerindeki hakları korunamıyor. Akdeniz’de 4 gemimiz var ama hala sondaj değil, sismik araştırma yapıyor. 3 trilyon dolarlık pastadan yüzde 10-20 pay almamız bile, Türkiye’nin 453 milyar dolarlık toplam dış borcunu sıfırlar. Ancak bu imkandan yararlanamıyoruz. Böyle dış politika olmaz” diye konuştu.

T24

Ayrıca...

Çin’in toplama kampları nedeniyle Doğu Türkistan nüfusu hızla azalıyor

Avustralya’da yayın yapan Mercatornet’in hazırladığı rapora göre, ülkedeki Uygur nüfusu, bu kampların kurulduğu 2017’den bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir