Home / News / HİZB-UT TAHRİR / BASIN AÇIKLAMALARI / Hizb-ut Tahrir Lübnan: Yönetim, Mültecileri Cani Beşşar’a Teslim Ediyor

Hizb-ut Tahrir Lübnan: Yönetim, Mültecileri Cani Beşşar’a Teslim Ediyor

وَمَا نَقَمُوا مِنْهُمْ إِلَّا أَن يُؤْمِنُوا بِاللَّهِ الْعَزِيزِ الْحَمِيدِ

“Onlardan ancak Aziz ve Hamid olan Allaha iman ettikleri için intikam aldılar.” [Buruc 8]

Dünya, Amerika’ya hizmet etmek ve Kürtleri cani Beşşar’a boyun eğdirmek için Türkiye’nin Kürtlere yönelik düzenlediği harekâtı izlerken, Lübnan halkı da ekonomik çöküntü nedeniyle mallarını kaybetmenin korkusu içindeyken, devletin yaygın yolsuzluğu ve Merkez Bankası’nın ayak oyunları sebebiyle yakıt ve ekmek sıkıntısı yaşanırken, Lübnan devleti, tüm hukuk, gelenek ve sözleşmeyi bir kenara iterek Suriye halkından küçük bir grubu mücrim rejime teslim etti…

Hem de resmi tatilde ortalığı velveleye vermeden gizlice yaptı! Böylesi bir davranış saygın bir devlete yakışmaz. Hukuk ve insani değerleri hiçe sayan güvenlik birimleri ancak böyle davranır. Mücrim Suriye rejimi ve dostlarının, güvenlik birimleri ve devletin çökmüş kurumlarında derin ve uzun eli var. Bunun başka bir açıklaması yok.

Bu durum Rumiye cezaevinde cezaları sona ermek üzere olan mahkûmlar arasında paniğe yol açtı. Bu yüzden kendilerini asanlar oldu. Asmak, onlara göre cani Suriye rejiminin baskısından daha hafiftir. Kendini asanlardan dördü kurtuldu, beşincisinin de haberlere göre hayati tehlikesi devam ediyor.

Devleti başına buyruk hareket etmesi ve yasaları ayaklar altına alması konusunda uyarıyor, derhal bu duruma bir son vermeye, tüm yargı ve güvenlik birimlerini zapturapt etmeye, taşkınlık ve aykırılık yapanları cezalandırmaya çağırıyoruz. Çünkü böyle bir duruma sessiz kalınamaz, tolere edilemez. Lübnan’da yaşadıkları aşağılanma ve horlanmaya ek olarak şimdi de Suriyeli mülteciler, sistematik zulme maruz kalıyorlar, katil ve düşman mücrim Beşşar rejimine teslim ediliyorlar.

حزب التحرير
Hizb-ut Tahrir
Lübnan Vilâyeti
Medya Bürosu
Adres Bilgileri ve Web Sitesi
Road 200, Tarabulus/Tripoli – Lebanon
Telefon: 03–155103 / 03–446709
www.tahrir.info
H. 14 Safer 1441
M. Pazar, 13 Ekim 2019

Ayrıca...

Tutuklamalar İle Ne Bizi Korkutabilirsiniz Ne de Hilafeti Engelleyebilirsiniz

22 Eylül 2020 Salı günü Antalya Emniyet Müdürlüğü tarafından gözaltına alınan 14 Hizb-ut Tahrir mensubu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir