Home / News / HABER / DAVA / KAMPANYA: Tataristanlı Müslümanları Savunun!

KAMPANYA: Tataristanlı Müslümanları Savunun!

Tataristan yönetimi ülkede yakılan kiliselerin suçlularını bulmak için Müslümanları hedef gösterip tutukluyor ve işkence ile suçları masum Müslümanlara atmak istiyor.

Rus polisi ile birlikte 2013 Kasım ayından itibaren Müslümanlara yönelik seri gözaltı ve tutuklamalar gerçekleştiren Tataristan yönetimi Müslümanlara yapmadıkları şeyleri suç olarak kabul ettirmek için çok ağır işkenceler yapıyor. Tutukladıkları ve işkence ettikleri Müslümanlar Hizb-ut Tahrir gibi herhangi bir siyasi partiye mensup da değiller. Sadece İslamı yeni öğrenmiş samimi Müslüman gençler. Rusya’da yaşayan bağımsız gazeteci ve Hizb-ut Tahrir aktivisti Tagir Minibaev, demir duvarlar arkasında sessizce işlenen bu zulmü tüm dünyaya duyurmak için bir kampanya başlattı ve bu kampanyaya tüm Müslümanlardan destek bekliyor.

Kampanya İçeriği:

Allah Rasul’ü Sallallahu Aleyhi Ve Sellem şöyle buyuruyor: “Müslumanlar bir vücud gibidirler: eğer bir organ hastalanırsa – vücudun tümü hastalanır’’. (Muslim).

Bizler Rus polisinin Tataristan’lı müslumanlara yaptığı akıl almaz işkencelere karşı başlatılan kampanyayı ilan ediyoruz.

Bugüne kadar yani 2013 yılının Kasım ayından itibaren Tataristan’ın farklı şehirlerinden onlarca müsluman bu aşağılanma ve işkencelerden geçti. Şimdi de özellikle göz altında tutulan ve Emniyet güçleri tarafından ‘’terörist’’ ilan edilmeye çalışılan müslumanlar daha çok işkencelere maruz kalıyor! Örnegin, bir tane kardeşimizin kaburga kemigini kırmışlar, böbreklerine zarar vermişler ve böylelikle o diyalize bağlı kalmış. Bir diğer kardeşimizin de cinsel organını kesmişler! Cinsel organlara ve vücudun başka yerlerine elektrik akımı verme, boğma, tecevvüz yoluyla işkenceler yapmak Müslümanlara uygulanan işkence türlerinden.

Bu güçlerin sadece bir istekleri var: Müslüman gençlere yapmadıkları suçları üzerlerine aldırmak ve kendi kardeşleri üzerinden yalancı şahitlik yaptırmak. Bunları, onlarca müslumanı yapmadıkları suçları yapmış gibi göstermek ve onlar hakkında delil kaynagı oluşturmak için yapıyor Rus polisi. Aşağıda biz göz altında olan ve işkencelere maruz kalan kardeşlerimizin isimlerinin listesini vereceğiz:

ZARİPOV Rafael, GALEEV Almaz, SABİROV Marat 1978 doğumlu, SİTDİKOV Ayrat 1978 doğumlu, MARTYANOV Mihail 1arak suçlu hale sokmak ve doğumlu, ŞAYDULLİN Rais, MUHLİSOV Daniil 1992 doğumlu, TROFİMÇİK Stas 1987 doğumlu, GAFUROV Ruslan, KUDRYAVSEV Dima, ZAMALİYEV Rail, SÜLEYMANOV Ramil, VAFİN İldar, OHONOV Nodir Oli, NURGALEEV Almaz.

Bu çocukların herbirinden yapmadıkları suçları üstlenmelerini ve kardeşleri hakkında yalan şahitlik yapmalarını istiyorlar. Biz bunun böyle oldugundan adımız gibi eminiz. Biz özellikle bu insanların kurban olarak neden seçildiğini de biliyoruz: çünkü bu çocukların hepsinin İslamiyete gelene kadar bazı suçlardan sabıkaları vardı. Böyle insanları suçlu yapmak daha kolay! Emniyet güçlerinin kanunsız işleri bununla bitmiyor. Onlar tarafından, kendi eşlerini, oğullarını, kardeşlerini savunan bu insanların akrabaları da her türlü psikolojik baskıya, tehdide maruz kaldılar, evlerinde aramalar yapıldı! Dahası da var, 2014 senesinin Ocak ayında bu kardeşlerimiz için protesto gösteriler düzenlendi. Hemen sonra Emniyet güçleri Tataristan’ın bütün şehirlerinde yeni göz altıların ve aramaların düğmesine bastı! Müslumanları savunan 62 yaşındaki emekli gazeteci İlmir İMAYEV ve 64 yaşındaki Bütün Tatar Milli Meclisi Reisi Feuziye BAYRAMOVA için polis teşkilatı suç duyurusunda bulundu! Böylelikle hükümet din kardeşlerini savunan müslumanları engellemeye çalışıyor. Biz bütün müslumanları ve adalet duygusu olan herkesi bizim kampanyamıza destek vermeye çağırıyoruz!

Kampanyamızın Sloganı: “Tataristan müslumanlarını savunun!”

Bizden talepler: ‘’İşkencelere son!’’, ‘’İşkence yapan yıldızlı celladlar cezalandırılsın!’’, ‘’Müsluman soykırımına son!’’.

1. Biz bütün gazetecileri, sivil toplum örgütlerini, politikacıları ve bütün imamları, ve adalet duygusu olan, sözünü korkmadan söyleyebilen herkesi adaletsizliğe, kanunsuzluğa karşı çıkmaya, Tataristan müslumanlarına nelerin yapıldığını anlatmaya çağırıyoruz!

2. Bizn insanlardan, sosyal paylaşım sayfalarında elinde bir plakatlı resimle Tataristan müslumanlarına yapılanlara karşı üzüntülerini dile gitirmelerini istiyoruz.

3. Yapabilen herkesi kısa video yapıp yayınlayıp Tataristan’daki kardeşlerini savunmalarını rica ediyoruz!

4. Herkesi sosyal paylaşım sitelerindeki sayfalarında bizim kampanyanın resmini yayınlamalarını rica ediyoruz!

5. Herkesten kampanyamız hakkındaki bilgileri paylaşmalarını, bize destek olmalarını rica ediyoruz ve destekçilerimizin çok olmasını istiyoruz (sosyal ağlarla paylaşım) ve sıradan paylaşım (tanıdıklara, akrabalara,arkadaşlara anlatma yoluyla)!

6. Cuma hütbelerinde imamlarınızdan Tataristan’lı müslumanlara yapılanlar hakkında, dinlerinden dolayı nasıl sınavlara maruz kaldıkları hakkında söylemelerini isteyin! Herkesten ricamız: bunlara ilgisiz kalmayın! İlgisizlik, zulme susmak ‘’yıldızlı cellad’’ların müsluman kardeşlerimize karşı suç yapmalarını kolaylaştırıyor!

Ey müsluman kardeşlerimiz! Bizim Rabbimiz sadece kendisinden korkmamızı ve kötü durumda kalan müsluman kardeşimize yardım etmemizi emretti. Biz sizden zulüm gören Tataristan’lı müsluman kardeşlerimiz için dua etmenizi ve elinizden gelen yardımları esirgememenizi rica ediyoruz. Allah’ın yardımını umud ederek, yukarıda bahsettiğimiz gibi sizden foto ve videolar bekliyoruz! Foto ve videoları aşağıdaki internet adreslerine gönderebilirsiniz:

1. http://vk.com/tagir1953

2. https:/www.facebook.com/minibaevtagir

 3. [email protected]

 

Köklüdeğişim

 

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir