Home / News / HABER / DAVA / Vatinkova Aişe’den mektup
islam devleti default

Vatinkova Aişe’den mektup

Zalim Kazakistan rejimi tarafından 5 yıl hapis ile cezalandırılan Vatinkova Aişe’den mektup

(Elhamdulillah Müslümanlar tarafından yapılan baskı sonucu serbest bırakıldı.)

Esselamu aleykum ve rahmetullahi ve beraketuhu, kıymetli kardeşlerim ve bacılarım! Benim adım Vatinkova Natalya (Aişe) ve ben Fauziya Bayramova, Bahrom Khamroev, Tagir Minibaev, Rafis Kashapov, Umar Batirsha, Lutfie Zudieva, Perizat Kirgizbaeva, Ali Charinskiy, Hamza Talib, Miras Nurmuhanbetov, Makpal Kozhakanov, Valeriy Karpusevich, Mutabar Tadzhibaeba ve diğerleri gibi duyarlı olan kardeşlerim ve bacılarım, insan haklarını koruyanlar, tanınmış kişiler ve bağımsız İslam yazarlarına değinmek istiyorum. Duyarsız olmayıp, ben ve öksüz çocuklarım için ağlayıp endişelenmenizden ve beni savunmanızdan dolayı sizlerden teşekkür etmek istiyorum. Allah’tan sizlere O’nun yolundan Müslümanları birleştirmek için ayaklarınızı sabit kılmasını diliyorum.

Değerli kardeşlerim ve bacılarım, biliyorum ki sizlerin sadece bir Müslüman kadını savunmak için rahat evinizi, ticaretinizi ve çocuklarınızı herhangi bir baskıdan korkmadan bırakıp bir ümmet gibi birleştiniz. Bu davranışınızdan dolayı bütün dünyaya gösterdiniz ki biz Müslümanlar hiçbir şekilde etnik nefrete teşvik etmiyoruz ve insanları sosyal seviyelerine veya ırklarına göre bölmüyoruz çünkü farklı kökenden insanlar beni desteklediler ve korudular. Bu davranışınızdan dolayı, inşaAllah siz Allah’ın sevgili kulları, bütün dünyaya gösterdiniz ki İslam’ın insanlara birlikte yasamalarını, birbirlerine destek olup yardim etmelerini ve Allah’ın yolunda birlikte gitmelerini emreden güzel bir dindir. “Allah, kendi yolunda kenetlenmiş bir yapı gibi saf bağlayarak savaşanları sever”. (Saff 4)

Bir anda benim acım sizleri birleştirdi ve sempatiniz, şefkatiniz ve dayanışmanız bazı insanlarda ve hatta “özel serviste” dahi şaşkınlık ve kıskançlık oluşturdu ve şöyle dediler: “onlar bizler için ayaklanmazlar”.

Ey Müslümanlar

Şuan hapishanelerde birçok Müslümanlar bulunmaktadır ve benim örneğim, serbest bırakılmam büyük bir şey olmasa da fakat zaferlerimiz için başlangıç olsun. Mahkum ve mazlum Müslümanlar için dualarımızı artıralım. “Bir Müslümanın, yanında bulunmayan din kardeşine yapacağı dua kabul olunur. Bir kimse din kardeşine hayır dua ettikçe, yanında bulunan görevli bir melek ona, ‘Duan kabul olsun, aynı şeyler sana da verilsin.’ diye dua eder.” (Muslim)

Son olarak dünyadaki bütün Müslümanlara seslenmek istiyorum. Ey Allah’ın kulları! Birbirimiz kusurlarını aramaktan vazgeçelim, birbirimize “kardeşim, fitne saçıyorsun”, “yanlış yolda gidiyorsun” demekten vazgeçelim. Allah’a şükredelim ve O’ndan bizlere yardım ve desteklemesi için dua edelim. Bütün bunlardan sonra bugün kimse senin hangi partiye veya mezhebe bağlı olduğunu sormuyor, bugün senin Müslüman olduğunu söylemenin tam zamanı, senin yolun Kur’an ve Sünnet ve bu yeterli: Karar suçlu! Bundan dolayı peygamberimizin şu sözüyle bitirmek istiyorum: “Sizin her zaman birlik olup bölünmemenizi istiyorum, buna dikkat edin çünkü şeytan ayrılmış olanlarla beraberdir. Eğer iki kişi diğerlerinden ayrı yaşarsa, onlar diğerlerinden değildirler ve onlardan biri cennetin ortasına yerleşmek isterse, o diğerleri ile beraber yasasın.”

Beni koruduğunuz için Allah sizlerden razı olsun.

Bacınız Aişe Natalya.

—————————

Bakınız:

Orta Asya’da Hizb-ut Tahrir’e Baskılar Devam Ediyor

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir