Home / News / HABER / DAVA / Fazıl Hamzayev: Hizb Ut Tahrir Kırım’da Faaliyetlerine Devam Edecek
islam devleti default

Fazıl Hamzayev: Hizb Ut Tahrir Kırım’da Faaliyetlerine Devam Edecek

Ajans Turkasi Hizb-ut Tahrir Ukrayna resmi sözcüsü Fazıl Hamzayev ile bir röportaj gerçekleştirdi.Hizb-ut Tahrir’in faaliyetleri ve bölgedeki siyasi gelişmelerin ele alındığı söyleşiyi sizlerle paylaşıyoruz.

Hizb ut Tahrir Partisi Kırım’da son zamanlarda yaptığı büyük katılımlı mitinglerle adından sıkça söz ettirdi. Partinin Kırım’da gerçekleştirmek istediği forum ve toplantılara Ukrayna polisi tarafından güvenlik gerekçeleri sebep gösterilerek engellendi.

Ajans TURKASI olarak Kırım’da faaliyet gösteren ve Kırım’ın Rusya Federasyonuyla faaliyetlerinin yasaklanması gündeme gelen Hizb ut Tahrir Partisi Basın Sözcüsü Fazıl Hamzayev ile Kırım’daki son durum ve partinin geleceği hakkınsa söyleşide bulunduk.

TURKASI: İyi günler Fazıl Bey, Siz Hizb ut Tahrir Ukrayna Basın Sözcüsü ve Kırım temsilcisiniz?

Fazıl Hamzayev: Selam ün Aleyküm Evet, Ukrayna’daki Hizb ut Tahrir Partisinin Medya ve Basın Bölümü Başkanlığı görevini yürütüyorum.

TURKASI: Öncelikle Kırım’ın Ukrayna’da ayrılarak Rusya’ya bağlanmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Fazıl Hamzayev: Kırım’ın Rusya’ya bağlanması Kırım Müslümanlarına hiç bir iyilik getirmez tabii. Çünkü Rusya’nın Kuzey Kafkasya’daki Tataristan be Başkurdistan Müslümanlarına nasıl davrandığını biliyoruz. Ukrayna’da bunlar yoktu, amma yine de Müslümanların karşılaştığı diğer problemler vardı.

TURKASI: Kırım’ın Rusya’ya katılmasıyla Kırım’a Rusya Müftüleri gelip gitmeye başladı bu konuda ne düşünüyorsunuz

Fazıl Hamzayev:  Elbette bu görüşmeler Kırım’ın ilhak edilmesi ile bağlıdır. Çünkü önceden böyle ziyaretler hiç olmuyordu. Bu misafirler Kırım Tatarları Kırım’ın Rusya tarafından ilhak edilmesinin avantajlı olduğunu ikna etmeye çalışıyorlar. Bilindiği gibi Rusya’daki Müftüler devlet politikası yörüngesi etrafında hareket ediyorlar. Rusya’nın Kırım’daki başarısı bilindiği gibi Kırım Tatarları kendi tarafına çekmesi ile bağlı. Son vakitlerde bu sık sık ziyaretler iste bu hedefe hizmet ediyor

TURKASI: Hizb ut Tahrir teşkilatı Rusya Federasyonunda yasaklı Kırım’daki faaliyetlerinin yasaklanması söz konusu bu konuda ne düşünüyorsunuz

Fazıl Hamzayev:  Hizb ut-Tahrir kurulduğundan itibaren 60 yıl boyunca değişik yönetici zalimler sebebinden birçok Müslüman ülkelerinde baskı altında. Hizb için Kırımdaki şimdiki ortam yeni değil. Ondan başka, partimiz Rusya’da 2003 senesi yasak edildiğine rağmen Rusya’da çalışmasını devam ediyor.

TURKASI: Faaliyetlerinize devam edeceğinizi açıkladınız? Yasalara göre yaptırımlarla karşı kalabilirsiniz hapis cezası dâhil, bu konuda herhangi bir önlem çalışmalarınız var mı?

Fazıl Hamzayev:  Elbette. Gerekli olan önlemler alınmakta. Önlemlerin neden ibaret oldugunu bilinen sebeplerden açıklayamam. Amma burada suna dikkatiniz çekmek istiyorum: Faaliyetimiz şiddeti içermeyen yöntem ile İslam dininin Müslüman ve gayri Müslümanlara taşımaktır. Şiddet kullanmama prensibimizden ortam değişmesi ve baskı artması sebebinden 60 yıllık tarihimiz boyunca vaz geçmedik ve geçmeyeceğiz. Onuniçin gelecekte “Hizb ut-Tahrir üyeleri silahla tutuklandı” haberler çıkarsa bilin ki bu ancak bir alçak yalan ve iftiradır. Kırımdaki Müslümanlar ve kalan bütün toplum 20 yıl boyunca bizim şiddetsiz ve fikri faaliyetlerimize şahit olmuştur.

TURKASI: Sayın Hamzayev açıklamalarınız için çok teşekkür ederiz. Umarız Kırım’da herhangi bir olay olmadan halklar barış içerisinde yaşar. Size faaliyetleriniz başarılar dileriz.

Fazıl Hamzayev:  Allah razı olsun. Bizimde Cenabı Allah’tan temennimiz budur. Fikirlerimizi kamuoyu ile paylaşmamıza yardımcı olduğunuz için bizde teşekkür ederiz.

turkasi.net

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir