Home / News / HABER / DAVA / Bursa Emniyet’inde Dün Gece Yaşananlar

Bursa Emniyet’inde Dün Gece Yaşananlar

Bursa’da Hizb-ut Tahrir’li 6 Müslüman serbest bırakıldı. İşte yaşanan tüm gelişmeler

Yaşadıkları yargı zulmünü kamuoyu yapmak için Stat kurup imza toplayan Bursalı Müslümanlar, dün ikindi saatlerinde zorla gözaltına alınıp Bursa İl Emniyet Müdürlüğüne götürülmüşlerdi. Gözaltına alınanlar arasında 11 yaşındaki Sinan Arat’da bulunmaktaydı.

Henüz 11 Yaşında Polis zulmüne maruz kaldı

Sinan Arat, Babasının yaşadığı yargı zulmüne küçük yaşlarda şahit olmuş henüz 11 yaşında olan ilköğretim öğrencisi bir çocuk. Babası ve arkadaşları ile beraber Hizb-ut Tahrir’li amcalarına uygulanan yargı zulmüne dur demek için Osmangazi’deki Bursaray önünde imza standı açtılar. Çok geçmeden işgüzar Polisler tarafından gözaltına alınıp sorgulanmak üzere Bursa İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüler.

Eşi ve 11 yaşındaki çocuğu gözaltına alınan Gurbet Arat’ın Emniyetin önünden seslenişi

 _

Bursalı Müslümanlar olayı duyunca Emniyet’e akın etti

Olayın duyulmasının ardından gözaltına alınan Müslümanların aileleri ve dava kardeşleri Bursa İl Emniyet’ine akın etti

 

Kalabalığın artması ve tepkilerin yükselmesi üzerine 11 Yaşındaki Sinan Arat serbest bırakıldı. 

Küçük Sinan’ın serbest bırakılmasıyla yetinmeyeceklerini belirten halk, gözaltına alınan diğer Müslümanları almadan gitmeyeceklerini belirtmeleri üzerine Emniyet yetkilileri gözaltına alınanların sorgularının ardından serbest bırakılacaklarını belirtmesi ortamı sakinleştirdi ancak kalabalığın dağılması için yeterli olmadı.

Bursalı Müslüman halk, Sinan’ın ardından diğer kardeşlerinide istiyor

 _

Bu arada olayın kamuoyu nezdinde duyulması için Sosyal Medya üzerinden birbirleri ile iletişime geçen Hizb-ut Tahrir’li Müslümanlar Gözlatıları, Twitter üzerinden Türkiye gündemine taşıdı. “HizbutTahrire PolisZulmü” ismiyle açılan başlık kısa sürede Türkiye Gündemine girdi.

Kalabalığın sabırlı bekleyişi, Sosyal Medya’nın birtakım kesimleri rahatsız etmesinin ardından Emniyet yetkilileri gözaltına alınan diğer Müslümanları serbest bıraktı.

_

Serbest bırakılan Müslümanlar yaşadıklarının şokunu üzerinden atmadan ikinci bir şok ile Müslüman halkın yoğun desteğiyle karşılaşmaları, İslam Kardeşliğinin oluşturduğu atmosferi orada toplananların iliklerine kadar hissetmelerine vesile oldu.

Daha sonra kalabalık olaysız şekilde dağıldı.

Koklu degisim

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir