Home / News / HABER / GÜNCEL / Kutlu Doğum’a ‘Doğru’ Bakış
islam devleti default

Kutlu Doğum’a ‘Doğru’ Bakış

Rasulullah’ın doğumu 12 Rabi’ulevvel Pazartesi gününe tevafuk ettiği gibi, ilginçtir ki Medineye hicreti yani İslâmî Devletin doğumu, Rasulullah efendimizin vefatı yani Raşidî Hilafetin doğumu da aynı şekilde 12 Rabi’ulevvel Pazartesi gününe tevafuk etmiştir.

Hz Peygamber, Müslümanlar için Üsve-i Hasene’dir. Dolaysıyla her yıl “Kutlu Doğum”un sene-i devriyesi münasebetiyle farklı platformlarda anlatılmaktadır. Lakin asıl problem Üsve-i Hasene’nin kaynağı olan Hz. Peygamber Sallallâhu Aleyhi ve Sellem’in hayatına dakik ve doğru zaviyeden bakılmaması veya tek bir açıdan bakılıp, diğer açıların ihmal edilmesidir… Bir gerçek var ki oda bizlere Rasulullah’ın hayatı layıkıyla anlatılmamaktadır.

– Gayri Müslim komşusuyla iyi geçinen bir peygamber anlatılırken, İslâmî Fetih için kafirlere karşı cihad eden bir peygamber anlatılmamaktadır.

– Sevgi ve sevgi köprüsünün baş mimarı bir peygamberden bahsedilirken, bir kadın sahabenin başörtüsüne el uzatanlardan -ki bu el Ben-i Kaynûka kabilesidir- hesap sormak için gadaplanan ve de sefer düzenleyen bir peygamberden asla bahsedilmemektedir.

– İnanmayanlara/karşı dinden olanlara karşı saygının mümessili bir peygamber anlatılırken, yine o kafirlerin ihanetlerinden ötürü hesap sormaya giden ve gittiği Ben-i Kurayza halkından yaptıklarının hesabını soran bir peygamber anlatılmamaktadır.

– Kur’an’ı okumayı tavsiye eden ve “ sizin en hayırlınız Kur’an’ı öğrenen ve öğretendir” diye buyuran bir peygamberden bahsedilirken, Kur’an’ın hayata hâkim olması için çok menfur saldırılara maruz kalan, bu uğurda canını ortaya koyan bir peygamberden bahsedilmemektedir.

– “Onlarla en güzel şekilde mücadele et” ayetinin muhatabı bir peygamberden bahsedilirken, Müşriklere “Siz ve sizin taptıklarınız Cehennem ’in yakıtıdır” diyerek müşriklerin akidelerine çatan ve onlara karşı mücadele veren mücadeleci bir peygamberden bahsedilmemektedir.

Ayrıca Rasulullah’ın doğumu 12 Rabi’ulevvel Pazartesi gününe tevafuk ettiği gibi, ilginçtir ki Medineye hicreti yani İslâmî Devletin doğumu, Rasulullah efendimizin vefatı yani Raşidî Hilafetin doğumu da aynı şekilde 12 Rabi’ulevvel Pazartesi gününe tevafuk etmiştir.

Dolayısıyla nasıl ki 12 Rabi’ulevvel bizlere Rasulullah’ın doğumunu hatırlatıyorsa, Medine’de kurulan ilk İslam Devleti’ni ve Raşidi Hilafet Devleti’ni de hatırlatmalı…
Hz Muhammed Sallallahu Aleyhi ve Sellem’in viladetinin 1443.sene-i devriyesinin, yitiğimiz olan İkinci Raşidi Hilafet Devleti’nin ikame edilmesini bizlere hatırlatması duasıyla… Vesselam

Abdullah İmamoğlu

facebook.com/abdullahimamoglu.kd

Ayrıca...

[12 Kasım 2019] Hizb-ut Tahrir Türkiye Haftalık Değerlendirme Toplantısı

Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu Başkanı Mahmut Kar, Türkiye gündemini meşgul eden önemli konuları değerlendiriyor… …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir