Home / News / HABER / İSLAMİ BELDELER / Alluş: ABD, Cenevre-3 için baskı yapıyor
islam devleti default

Alluş: ABD, Cenevre-3 için baskı yapıyor

Suriye’de muhaliflerinden ve ‘Başmüzakereci’ seçilen İslam Ordusu lideri Muhammed Alluş, Kerry’nin gelecek hafta yapılması planlanan Cenevre-3 için kendilerine baskı yaptığını söyledi.

Suriye’de başmüzakereci seçilen İslam Ordusu lideri Muhammed Alluş, Cenevre görüşmeleri için Kerry’nin kendilerine baskı yaptığını söyledi. Daha önce Alluş, Esad yönetiminin insani yardımlar konusunda iyi niyetli adımı atmadığı sürece görüşmelerin gerçekleşmeyeceğini söylemişti.

Reuters’a konuşan İslam Ordusu lideri Muhammed Alluş, cumartesi günü Suriyeli muhaliflerle bir araya gelen ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’yi baskı yapmakla suçladı.

Kerry’den ‘insan haklarından vazgeçmeleri ve bu haklar için müzakere etmeleri’ne yönelik olarak baskı gördüklerini iddia eden Alluş, “Bu baskıya büyük bir yanıt vereceğiz” dedi.

Öte yandan Alluş Rusya’nın görüşmelere katılmasını istediği PYD’nin ‘muhalefet örgütü’ olmadığını savunarak “PYD’nin yeri hükümet heyeti” diye konuşmuştu.

Bu arada Şam hükümeti, 25 Ocak’ta başlaması planlanan müzakerelere katılmaya hazır olduğunu açıkladı.

MUSTAFA ALLUŞ

Suriyeli muhalif İslam Ordusu grbunun siyasi işler sorumlusu ve Riyad Konferansı temsilcisiydi. İslam Ordusu grubunun kurucusu ve ölümüne kadar liderliğini yürüten Zehran Alluş’un kuzeni olan Muhammed Mustafa Alluş, Suudi Arabistan’da ikamet ediyor.

Ajanslar

Ayrıca...

Çin’in toplama kampları nedeniyle Doğu Türkistan nüfusu hızla azalıyor

Avustralya’da yayın yapan Mercatornet’in hazırladığı rapora göre, ülkedeki Uygur nüfusu, bu kampların kurulduğu 2017’den bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir