Home / News / HABER / İSLAMİ BELDELER / ABD, Rus ve İngiliz askerleri Libya’da
islam devleti default

ABD, Rus ve İngiliz askerleri Libya’da

ABD, Rusya, İngiliz ve İtalyan askerlerinin Tobruk hükümetinin talebi ile Libya’ya konuşlandığı bildirildi

ABD, Libya, İngiltere ve Rusya askerlerinin Libya’nın Tobruk şehrine konuşlandığı Fransız askerlerinin ise kısa sürede bölgeye varacağı bildiriliyor.

Londra merkezli Şark El Avsat gazetesi Tobruk’ta dört ülkenin toplam 500 askerinin bulunduğunu belirtirken İsrail’e yakınlığı ile bilinen Debka sitesi ise ABD ve Rusya’nın bazı Avrupa ülkeleri ile birlikte IŞİD’e karşı operasyonlara başlayacağını iddia etti.

Öte yandan bazı ABD askerlerinin ise Libya Temsilciler Meclisi hükümeti tarafından idare edilen Trablus’a intikal ettiği belirtiliyor.

Debka, yabancı askerlerin Tobruk’un güneyinden karaya çıktığını operasyonda ilk hedefin, El Kaide ve IŞİD bağlantılı grupların elinde bulunan Derna kenti olduğunu öne sürdü.

Operasyon kapsamında Akdeniz’de konuşlanan Amerikan, İngiliz, Fransız ve İtalyan savaş gemilerinden atılacak füzelerle, IŞİD’in elindeki kentlerin vurulacağı öne sürülüyor. Daha sonra kıyıdaki özel kuvvetlere eklenecek donanma askerlerinin Sirte ve Trablus’a ilerleyecekleri söyleniyor.

AFP’ye konuşan Tobruk hükümeti sözcüsü Hatem El Ureybi ise Batılı ülkelerden IŞİD’e karşı sınırlı destek istediklerini söyledi. Ureybi, destek taleplerinin hava saldırıları ile sınırlı olduğunu kaydetti.

Ajanslar

Ayrıca...

Çin’in toplama kampları nedeniyle Doğu Türkistan nüfusu hızla azalıyor

Avustralya’da yayın yapan Mercatornet’in hazırladığı rapora göre, ülkedeki Uygur nüfusu, bu kampların kurulduğu 2017’den bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir