Home / News / HABER / DÜNYA / Almanya, muhbirlik karşılığı sığınma hakkı dağıtmış
islam devleti default

Almanya, muhbirlik karşılığı sığınma hakkı dağıtmış

Almanya’nın istihbarat vermeleri karşılığında mültecilere sığınma hakkı verdiğini ortaya çıkması muhaliflerin tepkisi ile karşılandı.

Son 15 yılda bine yakın kişiye istihbarat sağlamaları anlaşmasıyla Almanya’da sığınma hakkı verildi.

Rakamlar muhalif sol parti tarafından meclise sunulan soru önergesinin ardından Federal İstihbarat Servisi (BND) tarafından açıklandı.Alman Sol Parti’nin, istihbarat servislerinin bilgi paylaşmaları karşılığında “mültecilerin hukuki işlemlerinin kolaylaştırma” ve onlara “koruma statüsü verilmesi” gibi konuların yer aldığı soru önergesine hükümet tarafından yanıt verildi.

BND tarafından verilen bilgide istihbarat aldıkları mültecilern milliyetleri gizli tutuldu ancak 2000-2015 yılları arasında bilgi aldıkları kabul edildi.

2000-2015 yılları arasında 998 kişiye verdikleri istihbarat karşılığına sığınma hakkı verildiği açıklandı.

Middle East Eye’de yer alan habere göre, Cenabi isimli Iraklı bir mühendis 1999 yılında Almanya’ya giderek kitle imha silahı üretilen programın bir parçası olan mobil biyolojik silah üretilen bir laboratuarda çalıştığına dair ifade verdi. Rafid Alwan el- Janabi olarak tanımlanan Curveball kod adlı Iraklı mühendis Cenabi’nin tanıklığı 2003 yılında Irak işgaline zemin hazırlayan ABD ve İngiltere tarafından kullanılan kanıtların önemli bir ayağını oluşturuyor.

2004 yılında işgalden bir yıl sonra ise iddiaların yalan olduğu ortaya çıktı diyen eski CIA yetkilisi, “Cenabi Almanya’da ikamet izni almaya çalışırken küresel sistemle oynadı” yorumu yaptı.

Almanya meclisindeki muhalif kanat ise mültecilerin sığınma hakkı alabilmek adına eksik ya da yanlış bilgiler vermelerinin önüne geçilemez olduğunu söyleyerek hükümeti eleştirdi.

Ayrıca...

Trump: Çin ile tüm ilişkileri kesebiliriz

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, yeni tip koronavirüs salgınından sorumlu tuttuğu Çin ile “tüm …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir