Home / News / HABER / İSLAMİ BELDELER / Suriye’de 3 İran askeri ve Hizbullah komutanı öldürüldü
islam devleti default

Suriye’de 3 İran askeri ve Hizbullah komutanı öldürüldü

İran Devrim Muhafızları komutanlarından Albay Şemse ile 2 askerin Suriye’de öldürüldüğü bildirildi.

İran’ın yarı resmi Tasnim Haber Ajansının haberinde, İran Devrim Muhafızları komutanlarından Albay Maşallah Şemse’nin, dün Suriye’de hayatını kaybettiği bildirildi.

Haberde, İranlı komutanın Suriye’nin hangi bölgesinde öldüğü belirtilmezken, cenazesinin başkent Tahran’a getirildiği ve memleketi Burucerd’de toprağa verileceği ifade edildi.

İranlı Öğrenciler Haber Ajansının (ISNA) haberinde ise Beşşar Esed rejimine “askeri danışmanlık” yapan askerler Said Musafer (30) ve Cemal Rezi (35), Halep’teki çatışmalar sırasında hayatını kaybetti.

Suriye’de altıncı yılına giren iç savaşta İran askerleri, rejim güçlerinin safında muhaliflere karşı savaşıyor. Suriye’deki çatışmalarda şu ana kadar aralarında generallerin de olduğu çok sayıda askeri personelini kaybederken Tahran yönetimi, Suriye’deki savaşa müdahil olduğu yönündeki iddiaları resmi düzeyde yalanlıyor.

Hizbullah komutanı Halep’te öldürüldü

Hizbullah komutanlarından İsmail Nayif Halave Halep kırsalında girdiği çatışmada öldürüldü

Hizbullah’ın cephe komutanlarından İsmail Nayif Halave’nin Suriye’nin kuzeyinde muhaliflerle girdiği çatışmalarda hayatını kaybettiği bildirildi.

İran’ın Fars haber ajansı ve Hizbullah’a yakın internet sitelerinde yer alan habere göre, Halave, Suriye’nin Kuzeyindeki Halep kentinin kırsalında muhaliflerle girdiği çatışmalarda öldü.

Benzer şekilde, Hizbullah’ın aralarında Nayif’in de bulunduğu 10 mensubunun hafta sonu Suriye’deki çatışmalarda can verdiği iddia edildi.

Hizbullah, Suriye’deki kayıplara ilişkin resmi açıklamayı ancak cenazeler Lübnan’a ulaştıktan sonra yapmayı tercih ediyor.

Suriye’nin Madaya beldesini rejimle işbirliği yaparak abluka altına alan ve belde halkını temel gıda maddelerinden yoksun bırakan Hizbullah, bu ülkede kaybettiği asker sayısıyla ilgili açıklama yapmaktan kaçınıyor. Ancak İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları İzleme kuruluşu, Suriye’de devrimin başladığı 2011 yılından itibaren Hizbullah’ın binin üzerinde kayıp verdiğini bildiriyor.

Ayrıca...

Çin’in toplama kampları nedeniyle Doğu Türkistan nüfusu hızla azalıyor

Avustralya’da yayın yapan Mercatornet’in hazırladığı rapora göre, ülkedeki Uygur nüfusu, bu kampların kurulduğu 2017’den bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir