Home / News / HABER / TÜRKİYE / Keşke Irak’ta 1.5 milyon insanı öldürürken de hassas olabilseydiniz
islam devleti default

Keşke Irak’ta 1.5 milyon insanı öldürürken de hassas olabilseydiniz

ABD’de sinek ilacının yasak olmasıyla ilgili konuşan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, “Keşke Irak’ta 1.5 milyon insanı öldürürken de bu kadar hassas olabilseydiniz” ifadelerini kullandı.

Edirne’nin İpsala ilçesinde Diyanet İşleri Başkanlığı’nca organize edilen Kutlu Doğum haftası etkinliğine Balkanlardan gelen yüzlerce kişi katıldı. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez yaptığı konuşmada, ABD’de sivri sinekler için ilaç kullanmanın yasak olduğunu anlatarak, “Çünkü o ilaç tabiatın dengesini bozuyormuş. Keşke Irak’ta 1.5 milyon insanı öldürürken de bu kadar hassas olabilseydiniz” dedi.

 

Konuşmasında geçen hafta cami açılışı için gittiği ABD’de sinek ilacı alamadıklarını hatırlatan Diyanet İşleri Başkanı Görmez, şunları söyledi:

“Geçen hafta Amerika’da açtığımız caminin çevresi ormanlık. Aynı zamanda sinekler var. Dedim ki ‘bir sinek ilacı yok mu?’ Burada tehlike arz edebilir. Dediler ki ‘burada sinek ilacı kullanmak yasak’. Nasıl dedim? ‘Evet, sivri sinekleri öldürmek için ilaç kullanmak yasak dediler’. Maşallah dedim. Ne kadar güzel. ‘Niçin?’ dedim. Çünkü ‘O ilaç tabiatın dengesini bozuyormuş’ dediler. Bir maşallah daha çektim. Sonra dedim ki ‘Ahh keşke Irak da 1.5 milyon insanı öldürürken de bu kadar hassas olabilseydiniz’. Bir örnek de biz Müslümanlardan vereyim mi? Geçen sene Arafat sivrisinek doluydu. İhramlı olduğumuz için hiçbirimiz dokunamıyorduk. Ne güzel bir şey ama sinek geliyor, konuyor afiyetle yiyin diyorsunuz, dokunamıyorsunuz. İhramla Allah müminlere ders veriyor. Birkaç günlük de olsa ders veriyor. Sivri sineklere dokunamadık biz ihramdayken, Arafat’ta. Sonra döndük, geldik şeytanı taşlarken binlerce kardeşimizi ezerek öldürdük. Allah bizi bu çelişkilerden kurtarsın. Allah biz insanlığa yeniden merhamet lütfetsin.”

Sputnik

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir