Home / News / HABER / İSLAMİ BELDELER / İran, Türkiye ile stratejik işbirliğinden yana
islam devleti default

İran, Türkiye ile stratejik işbirliğinden yana

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, ülke lideri Ayetullah Ali Hamaney’in yüksek askeri danışmanı Tümgeneral Yahya Rahim Safevi, ” Türkiye’yle ilişkiler gözden geçirilsin” çağrısının Tahran’ın resmi politikasını yansıtmadığını duyurdu

İran Dışileri Bakanlığı sözcüsü Hüseyin Cabiri Ensari, “Son yıllarda bölgedeki gelişmelerin yorumuna ilişkin bazı konularda Türkiye ile aramızda farklı görüşler bulunsa da, devlet olarak iki ülke arasındaki stratejik işbirliğinin devam etmesinden yanayızdedi.

Ensari, bugün düzenlendiği basın toplantısında, Hamaney’in askeri danışmanı tümgeneral Yahya Safevi’nin sözleri soruldu. Safevi Tahran’da düzenlenen Batı Asya’daki Jeopolitik Gelişmeler konulu toplantıda yaptığı konuşmada, Ankara’yla olan güvenlik, ekonomik ve politik ilişkilerin yeniden tanımlaması gerektiğini söylemişti. Safevi, “Türkiye’nin bazı Arap ülkelerinde ABD ve İsrail ile işbirliği içinde olup onlarla koordineli bir politika izliyor. Ankara’yla ilişkiler yeniden düzenlenmeli” çağrısı yapmıştı.

İran dışişleri bakanlığı sözcüsü Ensari, Tümgeneral Safevi’nin fikirlerinin “kişisel bir görüş” olduğunu belirterek, “Ülkenin resmi pozisyonu ve temel stratejisi, ülke lideri, cumhurbaşkanı ve dışişleri bakanı tarafından açıklanıyor. Bunun dışında farklı kişilerce ortaya konulan farklı düşünceler kişisel düşünce kapsamında ele alınmalı. Dünyanın her yerinde olduğu gibi farklı düşüncelerin söylenmesinde bir sakınca yok ” ifadesini kullandı.

İranlı Sözcü, “Son yıllarda bölgedeki gelişmelerin yorumuna ilişkin bazı konularda iki ülke arasında farklı görüşler bulunsa da devlet olarak iki ülke arasındaki stratejik işbirliğinin devam etmesinden yanayız” dedi.

Ajanslar

Ayrıca...

Çin’in toplama kampları nedeniyle Doğu Türkistan nüfusu hızla azalıyor

Avustralya’da yayın yapan Mercatornet’in hazırladığı rapora göre, ülkedeki Uygur nüfusu, bu kampların kurulduğu 2017’den bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir