Home / News / HABER / DÜNYA / BM: Rusya’nın Suriye’deki insani operasyonundan memnunuz!

BM: Rusya’nın Suriye’deki insani operasyonundan memnunuz!

BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan De Mistura, Rusya’nın Halep’teki insani operasyonunu memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

Rusya’nın Halep kentinde insani koridorlar oluşturma inisiyatifi hakkında değerlendirmelerde bulunan Mistura, “BM, çatışma bölgesindeki sivillere yönelik her türlü inisiyatifi ve sivil halkın korunmasını gözeten insani koridorlar oluşturulmasını memnuniyetle karşılıyor” dedi.

‘DAHA FAZLA BİLGİYE İHTİYACIMIZ VAR’

Bu arada Mistura, Rusya’nın Halep’teki insani operasyonuyla ilgili daha fazla bilgiye ihtiyaç duyduklarını belirtti. Mistura, “İlk olarak, geçen hafta BM’de tartışılan insani erişimi 48 saat süreyle durdurma kararı, kararlı bir şekilde uygulanmalı. İkinci olarak da, Rusya’dan oluşturduğu insani koridorları BM ve bu konuda deneyimli insani partnerler için bırakmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı. Mistura, BM ekiplerinin ve deneyimli insani partnerlerin Suriye’nin diğer bölgelerinde gerçekleştirdikleri insani operasyonu bu koridorları kullanarak Halep’te de düzenleyeceklerinden emin olduğunu vurguladı.

Ayrıca...

Trump: Çin ile tüm ilişkileri kesebiliriz

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, yeni tip koronavirüs salgınından sorumlu tuttuğu Çin ile “tüm …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir