Home / News / HABER / TÜRKİYE / Hilafet dışında her türlü sisteme karşılar

Hilafet dışında her türlü sisteme karşılar

Hizb- ut Tahrir’in Konya temsilcisi Murat Savaş çarpıcı açıklamalarda bulundu. 2003 yılından itibaren yapılan operasyonların cemaat tarafından yaptırıldığını söyleyen Savaş, “Biz fikir akımıyız referansımız İslam’dır” dedi

1953’te Filistin’de siyasi parti olarak kurulan Hizb-ut Tahrir Konya’da Köklü Değişim dergisi adıyla faaliyetlerini sürdürüyor. Konya’da da temsilciliği bulunan dergi çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. İlke olarak İslam’ı referans aldıklarını iddian eden partinin yetkilileri, Türkiye’deki mevcut rejimin İslam’a küfür niteliğinde olduğunu belirtti. Ülke gündemini meşgul eden Başkanlık Sistemi’ne karşı olduklarını söyleyen Hizb- ut Tahrir’in Konya temsilcisi Murat Savaş, “Hilafet dışındaki bütün sistemlere karşıyız.” diye konuştu.

“BAŞKANLIKTAN BİZE HAYIR GELMEZ”

1960’lı yıllarında ülkemize giriş yapan Hizb-ut Tahrir, mevcut yönetim şeklini de gündemde olan başkanlık sistemine de karşı. Başkanlık sistemini Cumhuriyet rejimin devamı niteliğinde olduğunu ve bu sistemlerin İslam’a karşı bir küfür olduğunu savunan parti yetkilileri hilafetin getireceklerini iddia etti. Köklü değişim dergisi çatısı altında Konya’da çalışmalar yapan Hizb-ut Tahrir Konya temsilcisi Murat Savaş, “AK Parti Amerika’nın çizdiği yoldan ilerliyor.  Başkanlık sistemi hilafetin uzağından yakınından geçemeyecek bir küfür sistemidir. Mademki Cumhuriyet sistemi iyi değil kötüdür(ki bize göre de öyle) o zaman bunun az kötüsü çok kötüsü olmaz, küfrün İslam’a yakını İslam’a uzağı olmaz. Başkanlık sistemi özgürlükleri laikliği ve batının bir takım değerlerini referans aldığı müddetçe Başkanlık Sistemi’nden bize hayır yok” diye konuştu.

ONLAR DA PARALELİ SUÇLUYOR

Savaş, Ülkeye giriş yaptığı yıllardan bu yana kendilerine operasyonlar düzenlendiğini iddia etti. AK Parti hükümetiyle birlikte operasyonlarda artış yaşandığını iddia eden Murat Savaş, “Biz fikir akımıyız terör örgütü değiliz, şiddet cebir ve baskıya karşıyız” dedi. 2007 yılında silahlı terör örgütü olarak ilan edilen Hizb-ut Tahrir’e bunu FETÖ’cülerin yaptığını iddia eden Murat Savaş, “Görüştüğümüz siyasi çevreler Türkiye’de Hizb-ut Tahrir’e yapılan operasyonların baskıları cemaatin yaptığını söylediler. Bunu söyleyerek topu kendi üzerlerinden attılar. Bir örgüt bünyenize sızmış ve bize ceza hukuku uyguluyor peki siz bundan sorumlu değil misiniz?  AK parti cemaat çatışması yaşanmaya başladı biz de gerçekten gördük ki Gülen hareketi Hizb-ut Tahrir’i kendisine bir rakip olarak gördüğünden dolayı bizi tehdit düşman olarak gördüler. Türkiye’de bu gücü elde edince de bize operasyon yaptılar.2011’den sonra bir operasyon tutuklama birkaç özel durum haricinde olamadı. Hatta bir yerel mahkeme 2011’den sonra Hizb-ut Tahrir’in gençlerini beraat ettirdi. Hizb-ut Tahrir’in siyasi bir parti olduğunu bir terör örgütü olmadığını söyledi” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Fatma Göksu)

Kaynak: Hilafet dışında her türlü sisteme karşılar

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir