Home / News / HABER / DÜNYA / Rus Dışişleri: Türkiye’yi Halep operasyonu konusunda bilgilendirdik

Rus Dışişleri: Türkiye’yi Halep operasyonu konusunda bilgilendirdik

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, Suriye’de kent sakinlerinin Halep’ten ayrılması için başlatılan operasyonla ilgili Türkiye’ye ‘tam bilgi’ verdiklerini belirtip, Ankara’nın Suriye karşısındaki tutumunu ciddi biçimde değiştirmesini de umduklarını söyledi.

Ryabkov Interfax’a demecinde, “Ankara’yı bu (Suriye’yle ilgili) meselelerde sorumlu bir yaklaşım benimsemeye çağırıyoruz. Zira biz şeffaf bir biçimde hareket ediyoruz ve niyetimizi gizlemiyoruz. İnsani sorunların çözülmesi için yaptıklarımızla ilgili bilgilerin Türk meslektaşlarımızın eline geçmesi için yoğun çabalarımız oldu” dedi.

“Onların (Ankara’nın) Suriye karşısındaki pozisyonunun son dönemde ciddi biçimde değiştiğini ya da evrim geçirdiğini söylemek herhalde doğru olmaz” diye devam eden Ryabkov, “Fakat Türk tarafında, Suriye’deki durum hakkında —bizim görüşümüze göre- daha doğru bir anlayış oluşacağına dair umudumuzu kaybetmiyoruz” vurgusunu yaptı.

Rusya ve Suriye hükümeti, ‘teröristlerin elinde rehin olan’ Halep sakinlerinin kenti terk etmeleri için üç koridorun oluşturulacağı insani bir operasyon başlatmıştı. Bu operasyon kapsamında silah bırakmak isteyen militanların Halep’ten ayrılmaları için de dördüncü bir koridor oluşturulacağı belirtilmişti.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu sadece Halep sakinlerinin güvenliği için düzenleneceğini vurguladığı bu operasyonun emrini Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in verdiğini söylemişti.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov da Halep’te düzenlenecek insani operasyonun Suriye ve ABD hükümetleriyle konuşulduğunu söylemişti.

sputnik

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir