Home / News / HABER / İSLAMİ BELDELER / ABD muhalifleri vuruyor

ABD muhalifleri vuruyor

Günlerce süren Halep kuşatmasını kıran muhalif grupları şimdi de ABD uçakları vurmaya başladı. Savaşın başından beri ABD’nin kendilerini destekler gibi göründüğünü söyleyen Şam Cephesi Basın Sorumlusu Ebu Firas “Çok yakın bir dönemde ABD uçakları topyekün muhalif karargahları vurursa hiç kimse şaşırmamalı” dedi.

Yılmaz Bilgen

Suriye’de savaşan ve ılımlı muhalifler olarak bilinen gruplara ait karargah ve cephanelikler ABD uçakları ve insansız hava araçları tarafından vuruluyor. Suriyeli muhalif gruplar son 15 günde Feylak eş-Şam, Sultan Murad Tümeni, İslam Ordusu, Şam Cephesi ve Ahrar uş-Şam’a ait noktaların ABD tarafından hedef alındığını ve bu durumun yaygınlık kazanmasından endişe ettiklerini belirtiyorlar. Yeni Şafak’a konuşan Şam Cephesi Basın Sorumlusu Ebu Firas, “Savaşın başladığı ilk günden bu yana ABD sadece bizi destekliyor gibi gözüktü ancak hedefinde yalnızca kuzeyde bir Kürt devleti kurulması ve sonrasında parçalanmış bir Suriye planı vardı ve adım adım bu planı tatbik etti. Şu an müttefikim dediği ılımlı grupları vurması da aslında onların gerçek niyetini göstermekte” diye konuştu.

TOPYEKÜN SALDIRABİLİR

“ABD bizim ve bölge halkının istikbali konusunda hiç iyi şeyler düşünmüyor” diyen Ebu Firas “Çok yakın bir dönemde ABD uçakları topyekün muhalif karargahları vurursa hiç kimse şaşırmamalıdır” dedi. İslam ülkelerini bu konuda duyarlı olmaya çağıran Ebu Firas planın Suriye’den ibaret olmadığını Suriye’den sonra aynı durumun tüm bölge ülkeleri için düşünülen bir boyuta evrileceğini de sözlerine ekledi.

HALEP RAHATSIZ ETTİ

1 aydır kuşatma altında kalan Halep’e yönelik askeri ve insani hiçbir yardımda bulunmayan ABD’nin, ÖSO ve bileşeni gruplar kuşatmayı kırmaya başlayınca saldırıya geçtiğini belirten Basın sözcüsü Firas, “ABD bu bombalamalarla kuşatmayı kırma operasyonunu durdurma yönünde baskı yapıyor ve ılımlı muhalif karargah ve cephanelikleri de bu kapsamda vuruyor” şeklinde konuştu. ÖSO’ya ait cephanelikler ve önemli askeri noktalar konusunda ABD’nin bilgi sahibi olduğunu kaydeden Ebu Firas “Son dönemde nokta atışları ile imha edilen bölgeler konusunda Rusya ve Esed’in hiçbir biçimde bilgi sahibi olma ve bu noktaları vurma şansı yok” dedi. Ebu Firas’a göre ‘Obama yönetiminin Suriye stratejisi muhaliflerin yenilmesi ve PYD devletine daha geniş alan açılması üzerine kurulu.

Ayrıca...

Çin’in toplama kampları nedeniyle Doğu Türkistan nüfusu hızla azalıyor

Avustralya’da yayın yapan Mercatornet’in hazırladığı rapora göre, ülkedeki Uygur nüfusu, bu kampların kurulduğu 2017’den bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir