Home / News / HABER / DÜNYA / ABD’den Suudi Arabistan’a silah satışı

ABD’den Suudi Arabistan’a silah satışı

ABD Dışişleri Bakanlığı, Suudi Arabistan’a tankları da içeren 1 milyar 150 milyon dolar tutarında silah satışını onayladı

ABD Dışişleri Bakanlığının, Suudi Arabistan’a 1 milyar 150 milyon dolar tutarındaki silah satışını onayladığı bildirildi.

ABD Savunma Güvenliği İşbirliği Ajansı’ndan yapılan açıklamada, 130’dan fazla ana muharebe tankı Abrahams ile 20 zırhlı kurtarma aracı, çok sayıda makineli tüfek ve bir takım askeri malzemeleri kapsayan 1 milyar 150 milyon dolarlık askeri silah satışını ABD Dışişleri Bakanlığının onayladığı kaydedildi.

Stratejik bölgesel bir partnerin güvenliğini artırmanın ABD’nin ulusal güvenliğine de katkı sunacağı vurgulanan açıklamada, silah satışının ABD’nin Suudi Arabistan Kara Kuvvetleri ile müşterek çalışmalarını artıracağı ifade edildi.

Açıklamada, söz konusu silah satışının ve sunulan desteğin bölgedeki temel askeri dengeyi değiştirmeyeceği belirtildi.

ABD Kongresi’nin satış hakkında bilgilendirildiği ifade edilirken, Kongre’nin, yönetimin askeri teçhizat satışına 30 gün içerisinde itiraz hakkı bulunuyor.

Ayrıca...

Çin’in toplama kampları nedeniyle Doğu Türkistan nüfusu hızla azalıyor

Avustralya’da yayın yapan Mercatornet’in hazırladığı rapora göre, ülkedeki Uygur nüfusu, bu kampların kurulduğu 2017’den bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir