Home / News / HABER / DÜNYA / Avrupa kapılarındaki sığınmacılar mafyaların hedefinde

Avrupa kapılarındaki sığınmacılar mafyaların hedefinde

Batı Avrupa’ya ulaşmak için Yunanistan ve Macaristan gibi ülkelerde yaşayan mültecilerin büyük bölümü uyuşturucu, fuhuş ve organ mafyalarının hedefinde

Avrupa kapılarındaki sığınmacılar insan kaçakçıları, uyuşturucu, fuhuş ve organ mafyalarının hedefinde yer almaya devam ediyor.

İnsan Hakları Gözlemevi tarafından yayınlanan raporda, sadece Yunanistan’da bulunan 58 bin sığınmacının çok büyük bölümü Avrupalı çete ve mafyaların potansiyel hedefinde bulunuyor. Eski bir peçete fabrikasının mütleci kampına dönüştüğü Selanik’te yaşayan Suriyeli bir sığınmacı “Ben hayatım boyunca uyuşturucu nedir bilmedim. Ve şimdi burada uyuşturu yuvasında yaşıyoruz. Bu kamp tamamıyla bir felaket. Biz ince çadırlar içinde hayvan gibi yaşıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Arnavut ve Yunan mafyasının çok sık uğrak yeri olduğu belirtilen başka bir Suriyeli sığınmacı “Mafyalar sık sık buralara geliyor. Polisin varlığı ile yokluğu bir değil. Onlar bıçaklama, kavga ve uyuşuturuclara şahit olmasına rağmen umursamıyorlar. Umrunda değil, dünya umursamıyor.” diye konuştu.

Mafyaların hedefindeki noktalar sadece Yunanistan ve Balkanlar değil. Daha iyi bir yaşam umuduyla İtalya’nın Sicilya adasına gelen sığınmacılar da mafya korkusuyla yaşıyor. Kamplardaki tehlikelere dikkat çeken Gambiyalı bir sığınmacı “Sokakta yürürken arkama bakmadan edemiyorum” ifadelerini kullandı. Pakistanlı bir sığınmacı da “Burada yaşayanların yüzde 98’i sıcakkanlı insanlar, ancak geri kalan yüzde 2’si huzursuzluk veriyor” diyor.

Sicilya’da 1990’lı yıllarda mafya gruplarına operasyonlar düzenlenip çok sayıda çete üyesi tutuklansa da bölgede mafyanın kökü kazınamıyor.

Ayrıca...

Trump: Çin ile tüm ilişkileri kesebiliriz

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, yeni tip koronavirüs salgınından sorumlu tuttuğu Çin ile “tüm …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir