Home / News / HABER / TÜRKİYE / Bakan Işık: Ordunun yapılanması NATO’ya uygun olacak

Bakan Işık: Ordunun yapılanması NATO’ya uygun olacak

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, 15 Temmuz darbe girişimi ardından ordunun yeniden yapılandırılmasının NATO ittifakının yapısına ve ruhuna uygun olarak yapılacağını söyledi.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, 15 Temmuz darbe girişimi ardından ordunun yeniden yapılandırılmasının NATO ittifakının yapısına ve ruhuna uygun olarak yapılacağını söyledi.

Reuters’a konuşan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’ın açıklamalarını, uluslararası haber ajansı abonelerine son dakika gelişmesi olarak duyurdu.

Işık, Türkiye’nin orduyu yeniden yapılandırmada, bir başka darbe girişimine zemin hazırlanma ihtimalini eleme amacında olunduğunu ve adımların NATO ittifakının yapısına ve ruhuna uygun olarak atılacağını vurguladı.

Bakan Işık, Ankara’da verdiği röportajda, 9’u general 288 askerin halen firarda olduğunu söyledi.

Milli Savunma Bakanı ayrıca, İncirlik’te bulunan Amerikan koalisyon güçlerinin, Suriye’deki IŞİD hedeflerini 15 Temmuz gecesinde de vurmaya devam ettiğini bildirdi.

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

1 Yorum

  1. Ebu Hureyre’nin (r.a) rivayetiyle, Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu:
    “Andolsun ki siz, kendinizden önceki milletlerin yoluna, kulacı kulacına, arşını arşınına ve karışı karışına muhakkak tıpatıp uyacaksınız. Hatta onlar, daracık bir keler (kertenkele) deliğine girseler, siz de muhakkak o deliğe gireceksiniz.”
    Sahabiler, “Ya Rasulullah! O milletler, Yahudiler ve Hristiyanlar mı?” diye sordular.
    Rasul-i Ekrem (Aleyhi Salat-ü ve Selam): “Bunlar olmayınca kimler olur?” buyurdu.
    (Sünen-i İbni Mace, C.10. H.no: 3994)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir