Home / News / HABER / TÜRKİYE / Başbakan Yıldırım ABD Genelkurmay Başkanı ile görüştü

Başbakan Yıldırım ABD Genelkurmay Başkanı ile görüştü

Irak’tan Adana’daki İncirlik Üssü’ne gelen ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford, TBMM’yi ziyaretinin ardından Çankaya Köşkü’nde Başbakan Yıldırım tarafından kabul edildi. Görüşmeye ilişkin yazılı açıklama yapıldı

Başbakan Yıldırım’ın, ABD Genelkurmay Başkanı Dunford ile görüşmesinde, darbe girişimine iştirak eden unsurlara karşı yürütülen soruşturma sürecinde demokratik hukuk devleti ilkelerine bağlı kalındığını belirterek, “ABD’de bulunan terörist örgüt lideri Fetullah Gülen ve FETÖ mensuplarının en kısa sürede Türkiye’ye iadesi konusundaki beklentilerini yinelediği” bildirildi.

ABD Genelkurmay Başkanı Dunford’un, Başbakan Yıldırım’la görüşmesinde 15 Temmuz’daki darbe girişimini en güçlü şekilde kınadığını, bu ziyareti, ülkesinin Türk hükümeti ve milletiyle dayanışmasını göstermek amacıyla gerçekleştirdiğini, ABD’nin Türkiye’deki demokratik sisteme desteğinin tam olduğunu ve ABD makamlarının, Türk makamlarıyla işbirliğinin askeri alanda olduğu gibi diğer tüm alanlarda da devam edeceğini ifade ettiği bildirildi.

“ADALET SİSTEMİ İÇİNDE DEĞERLENDİRİLECEK”

Dunford, Gülen’in iadesi için “ABD adalet sistemi içinde değerlendirilecek. Bizim Türkiye ile dostluğumuz sürüyor” dedi.

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir