Home / News / HABER / TÜRKİYE / ‘Biraz olağan şüpheliler bazında bir şüphe’

‘Biraz olağan şüpheliler bazında bir şüphe’

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu toplantısı sonrası basın toplantısı düzenleyen partinin sözcüsü Yasin Aktay Gaziantep’teki terör saldırısıyla ilgili, “Bu olay çok ilginç, henüz karanlık bir olay. Henüz kimin yaptığına dair tam bir tespit yok. Şüphe, biraz olağan şüpheliler bazında bir şüphe” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, Merkez Yürütme Kurulu toplantısı sonrası basın toplantısı düzenledi.

Aktay, “Olay çok yönlü olarak soruşturulmaktadır, bütün boyutlarıyla araştırılmaya çalışılmaktadır. Bu konuda hiçbir şey karanlıkta kalmayacaktır. Bu konuda şuna herkes emin olmalıdır ki DAİŞ’le PKK arasında hiçbir fark yoktur. DAİŞ’in ipini biraz takip ettiğinde öbür ucunda PKK çıkmaktadır, başka bir ucunda FETÖ, başka bir ucunda başka başka örgütler çıkmaktadır.” dedi.

“HDP’lilerin oraya koşması bir takım işaretler veriyor”

Saldırıyı kimin yaptığına dair henüz tam bir tespitin olmadığını kaydeden Aktay, “Bu olay çok ilginç, henüz karanlık bir olay. Henüz kimin yaptığına dair tam bir tespit yok. Şüphe, biraz olağan şüpheliler bazında bir şüphe. Ama bulgular ve olayın yapılış mahiyeti, sonradan sahiplenme, örgütlülük… ” dedi.

Cenaze namazı sırasında AK Partililere karşı protestoya da değinen Aktay, “Bugün cenaze ortamına olayı provoke etmek için HDP’li milletvekilleriyle birlikte otobüslerle başka illerden getirilen insanlar, ne yazık ki cenaze ortamını bir miting ortamına dönüştürmeye ve olayı provoke etmeye çalıştılar. Dün itibarıyla olay olur olmaz daha ambulanslar olay mahalline gelmeden hemen HDP örgütünün oraya koşması sanki bu olaya hazırlıklı oldukları yönünde de bir takım işaretler veriyor.” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün İstanbul’da Büyükşehir Belediyesi’nin ziyareti sonrasu yaptığı açıklamada, saldırının ilk izlerinin IŞİD’i gösterdiğini ve canlı bombanın 12-14 yaşlarında bir çocuk olduğunu söylemişti.

Kaynak: AA

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

1 Yorum

  1. Bu milletin oyunu alıp da aklının ve vicdanının ve inancının gereğine göre hareket etmeyenler hem hakka Hem bu millete ihanet etmiş sayılırlar kalıplaşmış sınırı yıkan başkanın cesaretinden dolayı tebrik etmemek elde değildir bir bir tane dahi anlayanımız olsa yaslandırma lardan ziyade İşin doğrusu ile muhattap olmak isteriz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir