Home / News / HABER / İSLAMİ BELDELER / İşgal ordusu Gazze’ye 60 hava saldırısı düzenledi

İşgal ordusu Gazze’ye 60 hava saldırısı düzenledi

İşgal ordusuna ait uçaklar dün gece Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Beyt Hanun ve Beyt Lahya beldelerine yaklaşık 60 hava saldırısı gerçekleştirdi.

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı sözcüsü Dr. Eşref El-Kudra, 17 yaşındaki bir gencin ayağından yaralandığını ve Gazze Şeridi’nin kuzey bölgelerini hedef alan yoğun bombardımanda üç çocuğun da korkudan şoke olduğunu ifade etti.

Filistin İçişleri Bakanlığı sözcüsü Iyad El-Bezem de Filistin Enformasyon Merkezi’ne yaptığı açıklamada, hava saldırılarıyla birlikte sınırdaki işgal ordusu topçusunun yoğun ateşinin de devam ettiğini söyledi.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, işgal ordusunun hava saldırıları Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları’na, İslami Cihad’ın askeri kanadı Kudüs Müfrezeleri’ne, El-Mücahidin Tugayları’na, Nasır Salahuddin Tugayları’na ve Filistin Halk Kurtuluş Cephesi’nin askeri kanadı Ebu Ali Mustafa Tugayları’na ait alanları hedef aldı.

Hava saldırılarında büyük maddi hasar meydana geldiğini bildiren El-Bezem, güvenlik birimlerinin ve polisin görevde olduğunu ve vatandaşlara yardım ettiğini söyledi.

Gazze Şeridi’nin kuzeyini hedef alan saldırılar işgal güçlerinin Sderot Yahudi Yerleşkesi’nde iki evin arasına Beyt Hanun’dan atılan bir füzenin düştüğünü iddia etmesinin ardından başladı.

Filistin Haber

Ayrıca...

Çin’in toplama kampları nedeniyle Doğu Türkistan nüfusu hızla azalıyor

Avustralya’da yayın yapan Mercatornet’in hazırladığı rapora göre, ülkedeki Uygur nüfusu, bu kampların kurulduğu 2017’den bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir