Home / News / HABER / İSLAMİ BELDELER / Esad Doğu Guta’da yerleşim alanlarını bombaladı

Esad Doğu Guta’da yerleşim alanlarını bombaladı

Rejim güçlerinin Doğu Guta bölgesine düzenlediği saldırılarda 7 kişi öldü 13’ünün yaralandı

Suriye rejimine ait savaş uçaklarının başkent Şam’ın Doğu Guta bölgesine düzenlediği saldırılarda 7 kişinin öldüğü 13’ünün yaralandığı bildirildi.

Rejim ordusuna ait savaş uçakları, Doğu Guta’da muhaliflerin kontrolündeki Duma ilçesi ile Beyt Sava ve Kefr Batna beldelerindeki yerleşim alanlarını bombaladı.

Saldırılar sonucu 7 kişinin öldüğü, 13 kişinin yaralandığı ifade edilirken, yaralıların bölgedeki sahra hastanelerinde tedavi altına alındığı belirtildi.

Doğu Guta’daki sivil savunma yetkilileri de orduya ait savaş uçaklarının Duma ilçesi, Arbin, Kefr Batna, Zemlka ve Cobar beldelerine 20 hava saldırısı düzenlediğini aktardı.

Bombalanan alanlarda büyük hasar meydana geldiğini aktaran yetkililer, Esad güçlerinin başkentin güneyindeki Dareyya bölgesine de 8’i yakıcı 32 varil bombasıyla saldırdığını belirtti. Esad güçlerinin Dareyya’yı her gün bombaladığını vurgulayan yetkililer, bölgede insani durumun her geçen gün kötüye gittiğini ifade etti.

Ayrıca...

Çin’in toplama kampları nedeniyle Doğu Türkistan nüfusu hızla azalıyor

Avustralya’da yayın yapan Mercatornet’in hazırladığı rapora göre, ülkedeki Uygur nüfusu, bu kampların kurulduğu 2017’den bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir