Home / News / HABER / İSLAMİ BELDELER / Keşmir’de polis protestoculara ateş açtı

Keşmir’de polis protestoculara ateş açtı

Hindistan işgali altındaki Cammu Keşmir bölgesinde, Himalayalar’daki Hindistan hakimiyetinin sona ermesi için düzenlenen protestolarda güvenlik güçlerinin açtığı ateş sonucu 14 gösterici yaralandı.

Hindistan işgali altındaki Cammu Keşmir bölgesinde, Himalayalar’daki Hindistan hakimiyetinin sona ermesi için düzenlenen protestolarda güvenlik güçlerinin açtığı ateş sonucu 14 gösterici yaralandı.

Polis yetkilileri, güneydeki Shopian bölgesinde, köylülerin taş atması sonucu emniyet görevlilerinin açtığı ateşte 14 kişinin yaralandığını belirtti.

Yöre halkı ise polisin göz yaşartıcı gaz kullanması sonucu taş atan köylülere polisin gerçek mermiyle karşılık verdiğini ifade etti.

Kuzeydeki Bandipore bölgesindeki iki ayrı yerde de çatışmalar yaşandığı kaydedildi.

Güvenlik güçleri ile Hizbul Mücahidin arasında 8 Temmuz’da çıkan çatışmada, örgütün üst düzey üyelerinden Burhan Wani’nin öldürülmesinden sonra on binlerce kişi sokaklara dökülmüştü.

Hindistan güvenlik güçlerinin biber gazı ve gerçek mermi kullandığı gösterilerde 50 kişi hayatını kaybetmiş, 2 bin sivil ve bin 600 güvenlik görevlisi yaralanmıştı.
Protestolar nedeniyle Himalayalar bölgesinin birçok kesiminde süren sokağa çıkma yasağı ay başında uzatılmıştı.

Emniyet yetkilileri, Wani’nin öldürülmesinin ardından Himalaya bölgesinde düzenlenen protestolarda şiddet olaylarını tırmandırma girişiminde bulunan binden fazla göstericinin gözaltına alındığını kaydetmişti.

Hindistan ve Pakistan arasında İngiltere’den bağımsızlıklarını kazandıkları 1947 yılından bu yana tartışma konusu olan Keşmir’de 70 bin kişi şiddet olaylarında yaşamını yitirdi.

Cammu Keşmir’deki direniş grupları, 1989’dan bu yana bağımsızlık ya da Pakistan’a bağlanmak için eylemler yapıyor.

Ayrıca...

Çin’in toplama kampları nedeniyle Doğu Türkistan nüfusu hızla azalıyor

Avustralya’da yayın yapan Mercatornet’in hazırladığı rapora göre, ülkedeki Uygur nüfusu, bu kampların kurulduğu 2017’den bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir