Home / News / HABER / İSLAMİ BELDELER / İsrail’den Filistinlilere cenaze zulmü

İsrail’den Filistinlilere cenaze zulmü

İşgalci varlığı İsrail’in, naaşını 5 ay sonra teslim ettiği ve cenaze törenine 25 kişilik katılım sınırlaması getirdiği Filistinli Abdulmelik Ebu Hurub, son yolculuğuna uğurlandı.

İsrail tarafından naaşları alıkonulan Filistinlilerin ailelerinin avukatı Muhammed Mahmud, “İsrail’in 9 marttan bu yana alıkoyduğu Filistinli Abdulmelik Ebu Hurub, 25 kişinin katıldığı cenaze töreninin ardından Kudüs’ün Salahaddin Caddesinde bulunan Mücahitler Kabristanına defnedildi. Ebu Hurub, 9 martta Kudüs’te bir İsrail otobüsüne ateş açtığı iddiasıyla polisler tarafından vurulmuştu.” dedi.

Ebu Hurub’un naaşının dün gece yarısından sonra ailesine teslim edildiğini belirten Mahmud, ailesinin yaklaşık 5 bin dolar kefalet ödediğini ve polisin cenazeye getirdiği 25 kişilik katılım sınırlamasına riayet edildiğini söyledi.

Mahmud, Kudüs’ten 5 Filistinlinin naaşının daha İsrail’in elinde olduğunu ve onların da yakın zamanda ailelerine teslim edilmesini umduklarını dile getirdi.

Filistinli ailelerin, yakınlarının cenazelerinin alıkonulmasına tepki göstererek İsrail Yüksek Mahkemesi’ne yaptığı başvurunun ardından İsrail polisi, geçen hafta naaşları teslim etmeye başlamıştı

Ayrıca...

Çin’in toplama kampları nedeniyle Doğu Türkistan nüfusu hızla azalıyor

Avustralya’da yayın yapan Mercatornet’in hazırladığı rapora göre, ülkedeki Uygur nüfusu, bu kampların kurulduğu 2017’den bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir