Home / News / HİZB-UT TAHRİR / BASIN AÇIKLAMALARI / Şehirlerimizde Terör Ateşini Yakan Sömürgecilere Dokunmaktan Niçin Korkuyorsunuz?

Şehirlerimizde Terör Ateşini Yakan Sömürgecilere Dokunmaktan Niçin Korkuyorsunuz?

     17 Ağustos Çarşamba günü Van’ın İpekyolu, 18 Ağustos Perşembe günü Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü, yine aynı gün Bitlis’in Hizan ilçesi kırsalında ise bombalı ve mayınlı saldırılar ile terör eylemleri gerçekleştirildi. Üç şehirde gerçekleştirilen bu menfur terör saldırıları neticesinde 9’u emniyet görevlisi, 3’ü sivil olmak üzere toplam 12 kişi hayatını kaybetti, 248 kişi ise yaralandı. Başbakan Binali Yıldırım Elazığ’daki saldırı ile ilgili şöyle dedi: “Gördüğünüz gibi terör örgütleri omuz omuza ve iş birliği içindeler. FETÖ terör örgütü yenilginin ardından görevini bitirmiş ve görevini PKK terörüne vermiştir. Bunların arkasındaki akıl aynı akıldır.” Yıldırım PKK ile ilgili ise şu ifadeleri kullandı: “Bunların yerli ve milli bir tarafı yok… Terör örgütü artık emir komutayı kaybetmiş durumda içerde bulunan gruplar nerede imkân bulurlarsa oraya intihar saldırıları yapıyorlar.”

     Hizb-ut Tahrir / Türkiye Vilayeti olarak bu menfur saldırıları daha öncekiler gibi bir kez daha şiddetle lanetliyoruz. Saldırılarda vefat edenlere Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Saldırı ile ilgili hükümete yönelttiğimiz şu hatırlatma ve uyarıları kamuoyu ile de paylaşıyoruz:

     1- 15 Temmuz darbe girişimi, sömürgeci güçlerin Türkiye üzerindeki kirli planlarını ifşa etti. Aynı şekilde bu darbe girişimi, onların buradaki yerli işbirlikçilerinin halkımıza olan düşmanlıklarını da izhar etti. Buna rağmen iktidar olarak siz, darbe girişimini yapanların arkasındaki dış mihraklara gereken cevabı veremediniz. Uluslararası konjonktürü bahane ederek onlarla olan dostluğunuzu devam ettirdiniz. İşte şimdi bu sömürgeci mihraklar taşeronları eliyle ülkemizde terör estirmeye devam ediyorlar. Bu taşeronların arkasındaki akıl sömürgecilerin aklıdır. O halde üst akıl dediğiniz bu sömürgecilere hiç dokunmayacak mısınız? Onların buradaki elçilerini kovmayacak mısınız? Hiç değilse onlara hadlerini bildirecek bir uyarı da yapmayacak mısınız?

     2- Neredeyse her gün bir şehrimizde bombalı saldırı gerçekleştiren bu taşeronlar, emirleri sömürgeci efendilerinden almaktadırlar. Onların emir komuta zincirinin en tepesinde ise sömürgeci ABD ve İngiltere bulunmaktadır. Bu iki devlet Türkiye’deki sömürge çıkarları için birbiri ile çatışmaktadırlar. Yeter artık! Her saldırıdan sonra, failler yakalanacak ve hesabı mutlaka sorulacak demeyi bırakın! Gerçek failler İslam ve Müslümanların ezeli ve ebedi düşmanı olan sömürgeci kâfir Batılılardır. O halde asıl faillere dokunun! Heyhat ki siz onları dost biliyorsunuz. Hâlbuki sizin dost bildikleriniz İslam’a ve Müslümanlara apaçık düşmandır!

Son olarak tüm kamuoyuna sesleniyor ve şöyle diyoruz:

     Ey Müslümanlar! Sömürgeci kâfirler, Müslümanlara en büyük darbeyi Hilafeti kaldırarak vurdular. O günden sonra darbe, terör, kaos ve katliam bu topraklardan hiç gitmedi. Çünkü sömürgeci Batı üzerimize çöreklendi. Ayağa kalkın, çünkü siz şerefli ve cesur bir ümmetsiniz. Yeniden güçlü ve izzetli bir devlete kavuşmak için çalışın. İşte o devlet İslam ve Müslümanların devletidir. O devlet, İkinci Raşidi Hilafet devletidir.

 

حزب التحرير
Hizb-ut Tahrir
Türkiye Vilâyeti
Medya Bürosu

www.hizb-turkiye.org
bilgi [@] hizb-turkiye.org

H. 15 Zilka’de 1437
M. 18 Ağustos 2016

 

Kaynak: www.hizb-ut-tahrir.info/tr/

Ayrıca...

Tutuklamalar İle Ne Bizi Korkutabilirsiniz Ne de Hilafeti Engelleyebilirsiniz

22 Eylül 2020 Salı günü Antalya Emniyet Müdürlüğü tarafından gözaltına alınan 14 Hizb-ut Tahrir mensubu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir