Home / News / HABER / DÜNYA / Avrupa ordusuna ilk karşı çıkan İngiltere

Avrupa ordusuna ilk karşı çıkan İngiltere

İngiltere Avrupa Birliği’nden ayrılma sürecinin başlamasından sonra gündeme getirilen ‘AB merkezli Avrupa Ordusu’na karşı çıkacakları açıkladı.

İngiltere Savunma Bakanı Michael Fallon, Avrupa Birliği merkezli kurulacak ‘Avrupa Ordusu’na kesinlikle karşı çıkacaklarını açıkladı.

İngilizce yayın yapan Yahoo News’in haberine göre, İngiltere Savunma Bakanı Michael Fallon, 28 üyesinden 22’sinin Avrupa’da bulunduğu NATO’nun güvenliği sağlaması gerektiğini ve AB ordusuna karşı çıkacaklarını belirtti. Fallon “Biz NATO’yu zedeleyecek bir AB ordusuna ya da karargahına karşı çıkacağız. Zira olacak şey sadece NATO’yu zayıflatmak olur” vurgusunu yaptı.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, geçtiğimiz günlerde birliğin durumuna ilişkin yaptığı yıllık konuşmasında terörizmle mücadele için AB ülkelerinin katılımıyla bir savunma birliği kurulması gerektiğini söylemişti. AB’de 2004 yılından bu yana 30 terör saldırısı gerçekleştiğini söyleyen Juncker, Avrupa Savunma Fonu oluşturularak AB’nin bölge savunmasının merkezi haline getirilmesi gerektiğini vurgulamıştı.

Ayrıca...

Trump: Çin ile tüm ilişkileri kesebiliriz

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, yeni tip koronavirüs salgınından sorumlu tuttuğu Çin ile “tüm …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir