Home / News / HABER / DÜNYA / Rapor: Malezya uçağı Rus füzesi ile düşürüldü

Rapor: Malezya uçağı Rus füzesi ile düşürüldü

Ukrayna’nın doğusunda iki yıl önce düşen Malezya yolcu uçağının, Rusya’dan ateşlenen BUK füzeleriye vurulduğu kesinleşti

Hollanda’ya gitmek için havalanan ancak Ukrayna’nın doğusunda düşen Malezya uçağı ile ilgili araştırma rapor sonucu yayınlandı. Hollanda liderliğindeli Ortak Soruşturma Ekibi’nin savcıları tarafından hazırlanan rapora göre, 298 yolcuya mezar olan uçak, Rusya’dan gelen bir BUK füzesiyle vurulmuş

BBC News’in haberine göre, Ukrayna’daki Rus ayrılıkçıları uçağı vuran tipteki ‘Buk’ füze sisteminin fotoğraflarını sosyal medyadan paylaşması şüpheleri daha da arttırmıştı. Ancak Ukrayna hükümeti tarafından yayınlanan iki ses kaydı sorumluları daha net bir şekilde ortaya koydu. Ses kaydında eski bir Rus istihbarat görevlisi olan İgor Bezler’in, ”Burada uçmaması gerekiyordu. Burası kahrolası bir savaş alanı” dediği anlaşılmıştı.

‘İŞTE VURDUĞUMUZ KUŞUN GÖRÜNTÜSÜ’ MESAJINI SİLİNMİŞTİ

Diğer taraftan, Ukrayna’nın doğusunda bağımsızlık ilan ederek Donetsk Halk Cumhuriyeti’ni kurduklarını ilan eden isyancıların ‘Savunma Bakanı’ olarak atadığı İgor Strelkov’un, Rus Facebook’u olarak bilinen VK sitesine, uçağın düştüğü saatlerde ‘Ukrayna’ya ait bir Antonov-26 düşürdük’ diye yazdığı ortaya çıkmıştı. Strelkov bununla da kalmamış, uçağın düşüş anını gösteren videoyu da, ‘İşte vurduğumuz kuşun düşüş görüntüsü’ diyerek siteye koymuştu.

Uçağın Malezya Havayolları’na ait sivil yolcu uçağı olduğu anlaşılınca Strelkov her iki mesajını da hemen silmiş, ancak mesajı gören kişilerin aldığı ekran görüntüleri tüm Ukrayna basın organları tarafından ‘İşte suçun itirafı’ diye yayınlanmıştı.

Ayrıca...

Trump: Çin ile tüm ilişkileri kesebiliriz

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, yeni tip koronavirüs salgınından sorumlu tuttuğu Çin ile “tüm …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir