Home / News / HABER / DAVA / FETÖ Diye Aldılar Hizb-ut Tahrir’den Tutukladılar

FETÖ Diye Aldılar Hizb-ut Tahrir’den Tutukladılar

FETÖ Terör Örgütüne yönelik şikâyetler kapsamında Hizb-ut Tahrir üyesi Fatih Babayiğit tutuklandı.

OHAL sonrası başlatılan FETÖ Terör Örgütüne yönelik operasyonlarda, 3 Eylül 2016 Cumartesi gecesi  ‘’Evinde toplantı yapıldığı’’ şikâyeti üzerine gelen polisler Fatih Babayiğit’i gözaltına aldılar.  Uzun süredir yurtdışında (Hollanda) yaşayan ve orada İslami faaliyetlerini hiçbir yasak ve kısıtlama olmadan yürüten Babayiğit FETÖ ile hiçbir bağının bulunmadığını beyan etmesine rağmen gözaltına alındı.  FETÖ iftirası tutmayınca Hizb-ut Tahrir üyeliğinden tutuklandı.

Gerek uzun süre yaşadığı Avrupa’da, gerekse kaldığı sürece Türkiye’de hiçbir şiddet olayına karışmamış ve 15 Temmuz’da darbe yapanların karşısında olmasına rağmen, kendisine silahlı terör örgütü suçu isnat edildi. Evlî ve dört çocuk babası olan Fatih Babayiğit’in evinde yapılan aramalar da Hizb-ut Tahrire ait kitaplar bulundu.

Geçen hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan darbe girişimi sonrası başlayan ‘FETÖ’ operasyonlarına ilişkin çarpıcı bir yorum yapmıştı. Televizyon kanallarında yapılan yorumları izlediğini anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Öyle yorumlar yapıyorlar ki suçladıkları o insanın bu işle hiç alakası yok. Ama o insana o yaftayı yapıştırıyor” dedi, “At izi, it izine karıştı” sözleriyle uyarmıştı.

kokludegisim.net

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir