Home / News / HABER / İSLAMİ BELDELER / Halep yakınlarında yeni saldırı: 4 doktor öldü

Halep yakınlarında yeni saldırı: 4 doktor öldü

Suriye’nin Halep kenti yakınlarında dün gece bir köye düzenlenen hava saldırısında, bir klinikte çalışan dört doktorun öldüğü, bir hemşirenin de ağır yaralandığı açıklandı.

Klinikten sorumlu Fransız tıbbi yardım kuruluşu UOSSM, çalışanlarının bazı hastaların özel tedavileri için kliniğe çağrıldıklarını ve saldırı anında iki farklı ambulansta olduklarını söyledi.

Fransız ajansı AFP’nin haberine göre, yardım kuruluşu Han Tuman Köyü’ndeki kliniğin tamamen yerle bir olduğunu ve enkaz altında daha fazla ceset olabileceğini belirtti.

Önceki gün de Halep yakınlarında BM’ye ait bir insani yardım konvoyuna düzenlenen hava saldırısında 20’den fazla kişi ölmüştü.

Dün geceki saldırıda ise en az 9 isyancının da öldüğüne dair haberler geldi.

Muhaliflerin oluşturduğu Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi de ölen isyancılar arasında El Kaide bağlantılı Fetih el Şam Cephesi savaşçılarının da olduğunu duyurdu.

Yardım kuruluşuna ait hastanelerde travma ünitesinden sorumlu Ahmed Dbais ise yazılı açıklamasında “Binada bodrum dahil üç kat var. Bombardımanın şiddeti nedeniyle üç katlı bina çöktü, tamamen yok oldu. Kaç ölü olduğunu tam olarak bilmiyoruz” dedi.

Ayrıca...

Çin’in toplama kampları nedeniyle Doğu Türkistan nüfusu hızla azalıyor

Avustralya’da yayın yapan Mercatornet’in hazırladığı rapora göre, ülkedeki Uygur nüfusu, bu kampların kurulduğu 2017’den bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir