Home / News / HABER / DÜNYA / Myanmar’da 12 camiye yıkım kararı

Myanmar’da 12 camiye yıkım kararı

Myanmar’ın Arakan Eyaleti Güvenlik ve Sınır İlişkileri Bakanı Htein Linn, bölgede yasa dışı inşa edildiğini öne sürdüğü camilerin yıkımı için çalışmaları başlattı

Myanmar’ın Arakan Eyaleti’nde Müslüman azınlığa yönelik hukuk dışı uygulamalar sürüyor. Güvenlik ve Sınır İlişkileri Bakanı Htein Linn, bölgede 3 bin bina için yıkım kararı aldıklarını duyurdu. Yıkılacak binalar arasında, 12 cami ve 35 okul bulunuyor.

Yerel “Voice Daily” gazetesinin haberine göre, Linn, eyalet genelinde izinsiz inşa ettiği öne sürülen 3 bin binanın yıkımı için yasalar çerçevesinde çalışma yapıldığını belirtti.

Linn, Arakan eyaletinin başkenti Sittwe’de bir grup bölge sakiniyle yaptığı toplantıda, yerel hükümetin yakın zamanda yıkım planı ve zamanı konusunda resmi açıklama yapacağını kaydetti.

Haberde, yıkım kapsamına giren binaların, nüfusun çoğunluğunu Müslümanların oluşturduğu Maungdaw ve Buthidaung kasabalarında yer aldığı, aralarında 12 cami ve 35 dini okulun da bulunduğu ifade edildi.

“YIKIM PLANLI GERİLİME YOL AÇABİLİR”

Burma’nın Demokratik Sesi radyosunda yayımlanan haberde ise ibadethanelerin yıkım planının Müslüman ve Budist gruplar arasında gereksiz gerilime yol açabileceği endişelerine yer verildi.

Radyoya konuşan Maungdaw’daki Müslüman bir grubun lideri, yıkım planının bölge için yapıcı bir yaklaşım olmadığını, gereksiz şiddette yol açabileceğini söyledi.

Ayrıca...

Trump: Çin ile tüm ilişkileri kesebiliriz

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, yeni tip koronavirüs salgınından sorumlu tuttuğu Çin ile “tüm …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir