Home / News / HABER / İSLAMİ BELDELER / Kerimov’un halefleri de onun izinden gidecek

Kerimov’un halefleri de onun izinden gidecek

Özbekistan Cumhurbaşkanı İslam Kerimov’un vefatının ardından hem ülkede hem de uluslararası kamuoyunda yerine hangi ismin geçeceği tartışılıyor. Halen başbakan olarak görev yapan Şevket Mirziyev ve Başbakan Birinci Yardımcısı Rüstem Azimov en güçlü cumhurbaşkanı adayları.

Orta Asya’nın nüfus bakımından en büyük ülkesini 27 yıldan uzun süredir yöneten Kerimov’un geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybetmesi sonrası batılı ülkeler ve Rusya, stratejik önemi nedeniyle Özbekistan’da yaşanabilecek gelişmeleri yakından izliyor.

Fransa’nın başkenti Paris’te yaşayan Orta Asya İnsan Hakları Derneği Başkanı Nadejda Atayeva, Kerimov’un halefinin de aynı politikaları izlemesinden endişe duyduğunu ifade etti: “O döneminde işlenen suçlarla ilgili soruları cevaplamadı. Çok kötü bir miras bıraktı. Halefleri onun politikalarını aktif olarak devam ettirmeye çalışacak. Bu katlanmak zorunda olduğum en acı şey.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, Kerimov’un vefatı dolayısıyla Özbek halkına taziyelerini iletti.

euronews

Ayrıca...

Çin’in toplama kampları nedeniyle Doğu Türkistan nüfusu hızla azalıyor

Avustralya’da yayın yapan Mercatornet’in hazırladığı rapora göre, ülkedeki Uygur nüfusu, bu kampların kurulduğu 2017’den bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir