Home / News / HABER / İSLAMİ BELDELER / Özbekistan’da yeni anti-terör merkezi

Özbekistan’da yeni anti-terör merkezi

Özbekistan Hükümeti 2016 yılı Eylül ayında Taşkent Emniyet Müdürlüğü’nün bir bölümü olarak özel anti-terör merkezi oluşturulduğu bildirildi.

Azadlık radyosunda yer alan habere göre, Özbekistan hükümeti yeni açılan bu merkezi aşırılık ve terörizm fikirlerin yayılmasına karşı ‘önleyici’ kurum olarak kullanacak.

Özbekistan Müslümanları dini idaresinin ismi açıklanmayan bir çalışanına göre, yeni açılan özel anti-terör merkezin çok sayıda Müslümanların hapishanelerden serbest bırakılması beklenen bu günlerde işe başlaması çok olumlu sonuçlar verecek.

Ancak Taşkent merkezli insan hakları savunucuları bu kadar umutlu değil. Onlara göre, bu sene ilan edilen af kararnamesinden sonrada da her sene olduğu gibi çok sayıda dini tutuklu serbest bırakılmayacak.

Bununla beraber anti-terör merkezinin aynı hapishanelerden serbest bırakılacak Müslümanlarla çalışmak için de kullanılacağı tahmin ediliyor.

Özbek medyası, yeni merkezin faaliyetlerine sosyologlar ve psikologlar ile birlikte benzer konulardaki uzmanların çağrılacağını öne sürüyor.

Özel anti-terör merkezinin amacı, çeşitli dini akımlara üye olmak isteyen kişilerin yönelimlerini belirlemek ve ekstremist gruplara karşı önleyici mücadele etmek olacak.

Ayrıca...

Çin’in toplama kampları nedeniyle Doğu Türkistan nüfusu hızla azalıyor

Avustralya’da yayın yapan Mercatornet’in hazırladığı rapora göre, ülkedeki Uygur nüfusu, bu kampların kurulduğu 2017’den bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir