Home / News / HABER / DÜNYA / Suriye için Lozan ve Londra’da toplantı

Suriye için Lozan ve Londra’da toplantı

Moskova’dan gelen açıklamaya göre; ABD, Rusya, Türkiye, Suudi Arabistan, Katar ve İran İsviçre’nin Lozan kentinde Suriye’yi görüşecek. ABD de Pazar günü Dışişleri Bakanı Kerry’nin Londra’da “önemli müttefikler”le aynı konuyu görüşeceğini duyurdu

Rusya, dört ülkenin katılımı ile cumartesi günü Suriye zirvesi düzenleneceğini açıkladı.

Toplantıya Rusya, ABD, Türkiye ve Suudi Arabistan’ın katılacağı belirtildi. Toplantı cumartesi günü Lozan’da yapılacak.

CNN televizyonuna röportaj veren Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, “Sahada olanlar üzerinde doğrudan nüfuzu bulunan ülkelerle bir toplantı yapmak istiyoruz. Genel bir oturum değil, iş görüşmesine benzeyen dar formatta bir toplantı yapmak istiyoruz” dedi.

Bazı kaynaklar ise toplantıya, İran ve Katar dışişleri bakanlarının da katılacağını belirtiyor. Lavrov’un açıklamasında geçen ‘sahada olanlar üzerinde doğrudan nüfuzu bulunan ülkeler’ bölümü de, bu sebeple İran’ın da katılacağı yönünde.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Cumartesi günkü toplantıdan sonra Pazar günü Londra’da Suriye krizinin çözümü konusunda uluslararası bir toplantı daha yapılacağını duyurdu. Bakan Kerry’nin yapacağı ziyaretlere dair detaylı bilginin paylaşılmadığı açıklamada, “Bakan Lozan’da önemli müttefiklerimizin dışişleri bakanları ve Londra’da ise bölgesel ve uluslararası önemli müttefiklerle bir araya gelerek, şiddetin azalması ve insani yardımların ulaşımı dahil üzere çok taraflı olarak Suriye krizinin çözümü konularını ele alacak” ifadesine yer verdi.

Ayrıca...

El Ezher ve Vatikan’dan koronavirüse karşı ‘ortak dua’

El-Ezher Şeyhi Dr. Ahmed et-Tayyib ve Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Franciscus dün koronavirüs (Kovid-19) …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir