Home / News / HABER / İSLAMİ BELDELER / 14 yaşındaki Filistin’li çocuğa 12 yıl hapis cezası

14 yaşındaki Filistin’li çocuğa 12 yıl hapis cezası

İşgalci yahudi varlığı İsrail polisinin geçen yıl ‘Yahudi yerleşimcilere bıçaklı saldırı girişiminde bulunduğu’ iddiasıyla vurarak ağır yaraladığı 14 yaşındaki Ahmed Manasıra, 12 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Filistinli çocuğun avukatlığını üstlenen Tarık Bergus, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail Merkez Mahkemesi’nin ‘öldürmeye teşebbüs’ suçlamasıyla yargılanan Manasıra hakkında 12 yıl hapis cezası verdiğini belirterek, ekim ayında gözaltına alınmasından bu yana ıslahevinde tutulan Filistinli’nin kararın çıkmasıyla birlikte hapishaneye nakledildiğini söyledi.

‘HUKUK DEĞİL ÇETE DEVLETİ’

Kararı ‘insan ve çocuk hakları açısından suç’ olarak nitelendiren avukat Bergus, “Bu durum, devletin hukuk değil çete devleti olduğunu gösteriyor” ifadelerini kullandı.

Amca çocukları Ahmed ve Hasan Manasıra’ya 12 Ekim’de “‘Yahudi yerleşimcilere bıçaklı saldırı girişiminde bulundukları’ iddiasıyla, İsrail güçleri tarafından ateş açılmıştı. Doğu Kudüs’ün Beyt Hanina mahallesinde bulunan Piskat Ziev Yahudi yerleşim yerinde İsrail polisi tarafından vurulan Hasan olay yerinde hayatını kaybederken, yerleşimcilerin araba ile çarparak yaraladığı Ahmed’in ise çevredeki Yahudilerin küfürleri eşliğinde yerde kanlar içinde yatan görüntüsü kameralara yansımıştı.

Ayrıca...

Çin’in toplama kampları nedeniyle Doğu Türkistan nüfusu hızla azalıyor

Avustralya’da yayın yapan Mercatornet’in hazırladığı rapora göre, ülkedeki Uygur nüfusu, bu kampların kurulduğu 2017’den bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir