Home / News / HABER / TÜRKİYE / Çavuşoğlu: Rusya gerçek dostumuz, Putin’e minnettarız!

Çavuşoğlu: Rusya gerçek dostumuz, Putin’e minnettarız!

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya’nın, Türkiye’deki darbe girişimi sırasında Ankara’ya istihbarat paylaşımı teklifinde bulunduğunu, bu yardımı asla unutmayacaklarını söyledi.

Rossiya 24 televizyonuna röportaj veren Çavuşoğlu şu ifadeleri kullandı: “Her şeyden önce hem Rusya hem Devlet Başkanı Putin hem de tüm Rus halkına minnettarlığımı ifade etmek istiyorum. Zira Rusya, bizim için çok zor olan günlerde gerçek dostumuzun kim olduğunu ikna edici bir şekilde gösterdi. Putin bize, istihbarat paylaşımı da dahil olmak üzere tam destek ve yardım gösterdi. Bu nedenle Rus liderliği ve halkına minnettarlığımızı ifade ediyoruz. Türk halkı bunu asla unutmayacak.”

Su-24 uçağının pilotunun eşinden bizzat özür dilemeye hazırım

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türk F-16’larının düşürdüğü Rus uçağının öldürülen pilotunun eşinden bizzat özür dilemeye hazır olduğunu belirtti.

Çavuşoğlu, Türkiye’nin öldürülen Rus pilot Oleg Peşkov’un eşine finansal yardım sağlamaya hazır olduğunu belirtti.

Rossiya 24 televizyonuna röportaj veren Çavuşoğlu şu ifadeleri kullandı: “Ölen pilotun ailesine maddi yardım sağlamak isteriz. (Rusya Dışişleri Bakanı Sergey) Lavrov’a, ölen pilotun eşinin kabul etmesi hâlinde kendisini ziyaret edip özür ve taziye dileklerimi ifade etmeye hazır olduğumu ilettim”

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir