Home / News / HABER / TÜRKİYE / TSK’dan Akar’ın Rusya ziyaretine açıklama

TSK’dan Akar’ın Rusya ziyaretine açıklama

Genelkurmay, Hulûsi Akar’ın Moskova ziyertiyle ilgili açıklama yaptı. Akar’ın Rus mevkidaşıyla yaptığı görüşmede, “Suriye’deki çatışmaların çözümü” ve Halep’in değerlendirildiği belirtildi. IŞİD ile mücadele de gündemdeydi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nden (TSK), Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulûsi Akar ile Rus mevkidaşı Orgeneral Valery Gerasimov’un Moskova’daki görüşmesiyle ilgili açıklama geldi. Görüşmede, “Suriye’deki çatışmaların çözümü ve Halep’teki durumun normalleşmesinin” ele alındığı belirtildi. Açıklamada ayrıca şu ifadeler yer aldı:

“DAEŞ’in tehdit olmaktan çıkarılarak bölgedeki güvenliğin en kısa sürede istenilen seviyeye getirilmesi maksadıyla iki ülke arasındaki koordinasyonun geliştirilerek sürdürülmesi konuları ele alınmış ve fikir teatisinde bulunulmuştur. Yapılan görüşmeler yapıcı bir havada geçmiştir.

Görüşmelerin ardından Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulûsi Akar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu ile birlikte Romanya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Nicolae Ciuca’nın resmi davetlisi olarak, iki ülke arasındaki askeri işbirliği konularını görüşmek üzere 2 Kasım 2016’da Romanya’ya gitmiştir.”

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulûsi Akar, Rus mevkidaşının davetlisi olarak Rusya’ya gitmişti. Akar’a temaslar sırasında MİT Müşteşarı Hakan Fidan da eşlik etmişti.

Orgeneral Akar 14 Ekim’de de Koalisyon Ülkeleri Genelkurmay Başkanları toplantısı için ABD’deydi.

Kaynak: Al Jazeera

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir