Home / News / HABER / İSLAMİ BELDELER / Özbekistan’da cep telefonundaki dini sohbete 3 yıl hapis!

Özbekistan’da cep telefonundaki dini sohbete 3 yıl hapis!

Telefonunda dini sohbet bulunan Kırgız vatandaşı Özbekistan’da 3 yıl hapis cezası aldı

Kırgızistan’ın Oş şehrinde doğan ve daha sonra Rus vatandaşlığına geçen 29 yaşındaki Zuhriddin Abduraimjonov, 25 Mayıs tarihinde Özbekistan sınır kapısından geçerken telefonunda dini içerikli sohbet bulunduğu için 3 yıl hapis cezasına çarptırıldığı bildirildi.

Azadlık radyosuna konuşan Zuhriddin Abduraimjonov’un eşi, kocasının Özbekistan’da son olarak ilan edilen af kararnamesinden yararlanacağını umut ettiğini söyledi. Abduraimjonov’un eşi, eşinin telefonundaki sohbet gibi dini sohbetlerin her Kırgız vatandaşının telefonunda bulmanın mümkünolduğunu öne sürdü.

Oş insan hakları savunucuları, Zuhriddin Abduraimjonov’un hapse atılma olayının  buna benzer diğer olaylarla birlikte beşinci hukuki dava olduğunu açıkladı.

Kırgız-Özbek sınırından geçmek çok zor olduğu için Zuhriddinov’un yakınları Özbekistan’daki duruşmanın gelişmelerinden avukatı yardımıyla bilgi alıyor.

Mahkumun eşi Müslüme Abduraimjonova’nın avukatları kaynak göstererek verdiği bilgiye göre, Özbekistan mahkemesi, eşine 2 bin dolar ceza verdi, ancak eşi bu parayı ödeyemediği için 3 yıl hapis cezası aldı.

Ayrıca...

Çin’in toplama kampları nedeniyle Doğu Türkistan nüfusu hızla azalıyor

Avustralya’da yayın yapan Mercatornet’in hazırladığı rapora göre, ülkedeki Uygur nüfusu, bu kampların kurulduğu 2017’den bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir