Home / News / HABER / İSLAMİ BELDELER / PYD’nin Rakka saldırısı başladı

PYD’nin Rakka saldırısı başladı

ABD destekli PKK’nın Suriye kolu PYD, Rakka operasyonunun “saatler içerisinde” başlayacağını duyurdu. Açıklamada, ABD’nin PYD ile işbirliği hâlinde operasyonda hava desteği sağlanacağı ifade edildi. Rakka’nın DEAŞ’ten geri alınması amaçlanan operasyona sadece PYD güçlerinin katılacağı vurgulandı.

PKK’nın Suriye kolu PYD, ‘Fırat’ın Gazabı’ adıyla Rakka operasyonuna başladıklarını duyurdu.

Amerikalı Albay John Dorrian, kentin izolasyonuna yönelik çabalara 10 binini Suriye Arap Koalisyonu üyelerinin oluşturduğu 30-40 bin kuvvetin katıldığını bildirmişti.

ABD – TÜRKİYE İLE İLİŞKİLERİNE DARBE VURABİLİR

Carter, Suriye’de Rakka’nın alınmasına ilişkin operasyonda oynayacakları role dair Türkiye ile görüşmelerinin sürdüğünü söylemişti. Daha sonra yapılan açıklamalarda, operasyonun PYD ile yapmakta ısrarlı oldukarlını açıklamışlardı.

Uzmanlara göre, kötü bir dönem geçiren Türkiye – ABD ilişkileri, bu kararla daha da kötüleşecek.

YPG’Yİ RAKKA’YA GÖTÜRMEK BÜYÜK YANLIŞ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu,ise ABD’nin YPG ile gerçekleştireceği olası Rakka Operasyonu’na tepki göstermiş “Münbiç’te sözünü dinlemeyen YPG’yi Rakka’ya götürmek çok yanlış. DAEŞ’ten temizleyeceğim derken, başka bir terör örgütüyle anlaşmak da büyük hata.” demişti.

DSG KILIFI ALTINDA PYD

Savunma Bakanı Fikri Işık, DSG kılıfı içinde PYD/YPG’nin oraya yerleştirildiğini vurgulayarak, “Özellikle Suriye Demokratik Güçleri kılıfı altında PYD’nin oraya sokulmaması gerektiğini ABD’lilere ifade ettik. Bu konuda da “başka alternatifimiz yok” diyemezler. ABD’nin bu noktadaki tavrını bu yönde değiştirmesini istiyoruz. Bu konuda da sonuna kadar ısrarcı olacağız” demişti.

Ayrıca...

Çin’in toplama kampları nedeniyle Doğu Türkistan nüfusu hızla azalıyor

Avustralya’da yayın yapan Mercatornet’in hazırladığı rapora göre, ülkedeki Uygur nüfusu, bu kampların kurulduğu 2017’den bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir