Home / News / HABER / İSLAMİ BELDELER / Rusya ve ABD, Suriye’de uçuş güvenliğini görüştü

Rusya ve ABD, Suriye’de uçuş güvenliğini görüştü

Rusya ve ABD savunma bakanlıkları arasında yapılan görüşmede, Suriye’deki uçuşların güvenliğini artırmak için ek tedbirlerin ele aldığı belirtildi.

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “ABD’nin girişimiyle 3 Kasım 2016 tarihinde, Rusya ve ABD savunma bakanlıkları temsilcileri arasında, 20 Ekim 2015 tarihli Suriye hava sahasında operasyonlar sırasında olayların önlenmesi ve uçuş güvenliğinin sağlanması anlaşmasının uygulanması konulu yeni bir video konferans gerçekleşti” dendi.

Tarafların, 22 Eylül’de yapılan son görüşmeden bu yana yaşanan olaylarla ilgili görüş alışverişinde bulunduğu aktarılırken; Rus Hava ve Uzay Kuvvetleri ile ABD önderliğindeki uluslararası koalisyona ait savaş uçaklarının, Suriye hava sahasındaki eylemleri sırasında güvenliği artırmak amacıyla ek tedbirlerin değerlendirildiği ifade edildi.

Rusya ve ABD temsilcilerinin bu formattaki görüşmelerin sürdürülmesinin önemini vurguladığının kaydedildiği açıklamada, yeni video konferansın aralık ayında yapılması konusunda anlaşmaya varıldığı belirtildi.

Ayrıca...

Çin’in toplama kampları nedeniyle Doğu Türkistan nüfusu hızla azalıyor

Avustralya’da yayın yapan Mercatornet’in hazırladığı rapora göre, ülkedeki Uygur nüfusu, bu kampların kurulduğu 2017’den bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir