Home / News / HABER / TÜRKİYE / TSK’da sakal ve başörtüsü dönemi başladı

TSK’da sakal ve başörtüsü dönemi başladı

Türk Silahlı Kuvvetleri’nde çalışan 30 bin sivil memur için yeni dönem. Bugünden itibaren kadın memurlar başörtüsüyle, erkek memurlar kirli sakal ile görev yapabilecek. Erkekler, yazları kravat takmayıp ceket de giymeyebilecek.

Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmeliğin 6. maddesinin değiştirilmesini içeren düzenleme Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Hürriyet’ten Aysel Alp’in haberine göre, artık Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığında çalışan 30 bin sivil memurdan; kadınlar işe başörtüsüyle; erkekler ise kirli sakalla gidebilecek. Erkekler için ayrıca yazları da zorunlu olan ‘kravat’ takma kuralı kaldırılmış oldu.

6. madde, “Emniyet Hizmetleri Sınıfına mensup olanlar, hakimler, savcılar, Türk Silahlı Kuvvetlerinde görev yapanlar ilgili kurum ve kuruluşun özel yönetmeliklerinde belirtilen usul ve esaslara tabidirler” hükmünü içeriyor ve böylece TSK’daki sivil memurlar kılık kıyafet konusunda askeri personel yönetmeliğine tabi oluyordu.

Söz konusu düzenlemedeki “Türk Silahlı Kuvvetlerinde görev yapanlar” ibaresi, “Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığında görev yapan subay, sözleşmeli subay, yedek subay, astsubay, sözleşmeli astsubay, uzman erbaş, uzman jandarma, sözleşmeli erbaş ve er ile erbaş ve erler” şeklinde değiştirildi.

Böylece Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığında görev yapan sivil memurlar 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında çalışan personelin tabi olduğu kılık kıyafet yönetmeliğine dahil edildi.

SİVİL MEMURLAR SENDİKASINDAN AÇIKLAMA

Sivil Memurlar Sendikası Başkanı Serdar Dursun, “TSK’da hala bir takım özgürlüklerin önü kapalıydı. Bizler kılık kıyafet özgürlüğünün bu kurumlarda da getirilmesi için birtakım görüşmeler yaptık. Yönetmelik değişikliğiyle bizleri sevindirdiler. Askeri kurumlarda çalışan sivil kadın memurlardan isteyen başörtüsü, isteyen başı açık işe gidebilecek. Erkekler, kirli sakala kadar bırakabilecek. Yazları yakası açık gömlekle, kravat ve ceketsiz işe gidebilecek. Ancak kışları kravat ve ceket zorunluluğu tüm memurlar için devam ediyor” dedi.

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir