Home / News / HABER / DAVA / Türkiye Vilayeti: Bursa Halep İçin Meydana İndi, ‘Ordular Halep’e’ Dedi

Türkiye Vilayeti: Bursa Halep İçin Meydana İndi, ‘Ordular Halep’e’ Dedi

Hizb-ut Tahrir Türkiye Vilayeti, “Halep İçin Acil Eylem Çağrısı” ile Bursa Ulucami’de Cuma namazı çıkışı Basın Açıklaması ve dua yaptı.

Kelime-i Tevhit sancakları taşıyan Bursalı Müslümanlar tevhit ve tekbirler getirerek Ulu Cami avlusunda toplandılar ve Halep’li kardeşlerinin yanında olduklarını ameli olarak ortaya koydular.

Basın açıklamasında Türkiye yönetimi ve TSK’daki samimi subaylara seslenildi: “Neden Başkomutanı olduğunuz ordunuzu 25 km yakınımızdaki Halep’e ve ardından Esed’i devirmek için Şam’a göndermiyorsunuz? Yoksa kâfir Rusya, Amerika veya Esed’den mi korkuyorsunuz?” “Halep’te katledilen çocukların ve kadınların değeri, sizin için Yahudi varlığı “İsrail” de yanan ağaçlardan daha mı kıymetsizdir? Tel Aviv’deki ateşi söndürmek için uçaklarınızı gönderdiniz, Halep’teki ateşi söndürmek için neden olduğunuz yere çakılıp kaldınız?

Basın açıklamasından sonra Suriyeli Âlimlerden Faysal Hoca’nın özelde Halep ve Suriye, genelde tüm İslam beldelerindeki Müslümanlar için yaptığı dua ile eller semaya yükseldi. Yapılan uzun duaya tüm Müslümanlar yüksek sesle âmin dediler.

La İlahe İllallah Muhammed Rasûlullah, La İlahe İllallah el-Hilafet Vaadullah, Hilafet, Hilafet ve Ordular Halep’e sloganları ile amele katılan Müslümanlar özellikle Türkiye Yönetimi ve Ordusuna seslendiler ve “Ordular Halep’e” dediler. Yüksek bir ameli atmosfer ile program son buldu.

Cuma, 17 Rebiyülevvel 1438 H – 16 Aralık 2016 M

www.hizb-ut-tahrir.info/tr/index.php/dava-haberleri/t%C3%BCrkiye/8084.html

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir