Home / News / HABER / İSLAMİ BELDELER / ‘İsrail’den Doğu Kudüs’te 566 yeni konuta onay

‘İsrail’den Doğu Kudüs’te 566 yeni konuta onay

İşgalci yönetimin Kudüs Belediyesi İnşaat ve Planlama Komitesi, Doğu Kudüs’teki yahudi yerleşimcilerin 566 yeni konut inşasına onay verdi.


Onayın ABD Başkanı Donald Trump’ın göreve başlamasından iki gün sonra gelmesi dikkat çekti. İsrail radyosunun haberine göre konutlar Doğu Kudüs’ün kuzeyindeki Ramot, Ramat Shlomo ve Pisgat Ziev Yahudi yerleşim birimlerinde inşa edilecek.

TRUMP’IN BAŞKANLIĞINI BEKLEDİLER

Kudüs Belediyesi İnşaat ve Planlama Komitesi Başkanı Meir Turgeman, onayın daha önce gerçekleştirileceğini ancak siyasi nedenlerle ABD Başkanı Donald Trump’ın görevine başlamasına kadar ertelendiğini belirtti.

11 KONUT PROJESİ DAHA YOLDA

Turgeman, tarih belirtmeksizin belediyenin Kudüs’te 11 bin konut inşasına daha onay vereceğini de duyurdu.

Kudüs Belediyesi İnşaat ve Planlama Komitesi Başkanı Turgeman, daha önce Trump’ın ABD başkanlığına seçilmesinin Doğu Kudüs’te yeni Yahudi yerleşim birimleri inşasının önünü açacağını kaydetmişti.

ABD Başkanlığına seçilen Trump, seçim öncesi kampanyalarında ‘İsrail’in Filistin topraklarında inşa ettiği Yahudi yerleşim birimlerinin, barış görüşmelerine engel teşkil etmediğini’ söylemişti.

BM YERLEŞİM FAALİYETLERİNİ YASA DIŞI SAYIYOR

İsrail’in işgali altındaki Filistin topraklarında yasa dışı tüm yerleşim faaliyetlerini “derhal ve tamamen” durdurmasını içeren 2334 nolu karar tasarısı, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde (BMGK) geçen ay kabul edilmişti.

Güvenlik Konseyinden sözkonusu kararın geçmesinde, şimdiye kadar İsrail’e yönelik eleştirilerin karşısında duran ve 2011’de İsrail’in yasa dışı yerleşim birimlerini kınayan karar tasarısını veto eden ABD’nin ilk defa çekimser oy kullanması etkili olmuştu.

Ayrıca...

Çin’in toplama kampları nedeniyle Doğu Türkistan nüfusu hızla azalıyor

Avustralya’da yayın yapan Mercatornet’in hazırladığı rapora göre, ülkedeki Uygur nüfusu, bu kampların kurulduğu 2017’den bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir